Radio frequency identification (RFID) is een techniek om data uit te zenden met radiogolven. Door een RFID etiket op voorwerpen te plakken, kunnen ze communiceren met apparatuur die je daarvoor hebt geprogrammeerd.

Je bagage krijgt in de luchthaven bijvoorbeeld zo'n tag. Zo weet het geautomatiseerde sorteercentrum in welk karretje je tas uiteindelijk moet belanden.

Maar dé toepassing van morgen, is een waar geschenk uit de hemel. Wég met het regelmatige aaaargh-mijn-sleutels stressmoment. 'Finder' vindt je belangrijkste bezittingen in een mum van tijd terug. En het is nog makkelijk ook. Je kleeft een RFID stickertje op je pakweg je bril, sleutels en laptoptas, start je toestel op en vindt ze in een mum van tijd terug.

Voorlopig nog niet te koop, maar behoorlijk veelbelovend! Al moet het natuurlijk een smartphonetoepassing worden en niet nóg een onvindbaar toestel in je huis.

Tina Stroobandt / Jusbox.be

Radio frequency identification (RFID) is een techniek om data uit te zenden met radiogolven. Door een RFID etiket op voorwerpen te plakken, kunnen ze communiceren met apparatuur die je daarvoor hebt geprogrammeerd. Je bagage krijgt in de luchthaven bijvoorbeeld zo'n tag. Zo weet het geautomatiseerde sorteercentrum in welk karretje je tas uiteindelijk moet belanden. Maar dé toepassing van morgen, is een waar geschenk uit de hemel. Wég met het regelmatige aaaargh-mijn-sleutels stressmoment. 'Finder' vindt je belangrijkste bezittingen in een mum van tijd terug. En het is nog makkelijk ook. Je kleeft een RFID stickertje op je pakweg je bril, sleutels en laptoptas, start je toestel op en vindt ze in een mum van tijd terug. Voorlopig nog niet te koop, maar behoorlijk veelbelovend! Al moet het natuurlijk een smartphonetoepassing worden en niet nóg een onvindbaar toestel in je huis. Tina Stroobandt / Jusbox.be