De Japanse elektronicagigant Sony is opnieuw slachtoffer van een grootschalige diefstal van persoonlijke gegevens van zijn klanten. Een groep hackers die zichzelf Lulz Security noemt, zegt een miljoen paswoorden, e-mailadressen en andere persoonlijke gegevens van de website SonyPictures.com te hebben gestolen.

De aanval is opgeëist via de Twitteracount 'LulzSec'. "We zijn recent binnengedrongen op de site SonyPictures.com en hebben er meer dan een miljoen persoonlijke gegevens van gebruikers kunnen bemachtigen, waaronder paswoorden, mailgegevens, adressen en geboortedata", luidt het.

Sony zegt dat het op de hoogte is van de mededeling en dat het de zaak onderzoekt, meldt de BBC.

Midden april was Sony al eens slachtoffer van een reeks aanvallen van hackers, waarbij de gegevens van zo'n 100 miljoen PlayStationgebruikers ontfutseld werden. Het ging om de grootste cyberaanval in de geschiedenis van het internet. (Belga/KVDA)

De Japanse elektronicagigant Sony is opnieuw slachtoffer van een grootschalige diefstal van persoonlijke gegevens van zijn klanten. Een groep hackers die zichzelf Lulz Security noemt, zegt een miljoen paswoorden, e-mailadressen en andere persoonlijke gegevens van de website SonyPictures.com te hebben gestolen. De aanval is opgeëist via de Twitteracount 'LulzSec'. "We zijn recent binnengedrongen op de site SonyPictures.com en hebben er meer dan een miljoen persoonlijke gegevens van gebruikers kunnen bemachtigen, waaronder paswoorden, mailgegevens, adressen en geboortedata", luidt het. Sony zegt dat het op de hoogte is van de mededeling en dat het de zaak onderzoekt, meldt de BBC. Midden april was Sony al eens slachtoffer van een reeks aanvallen van hackers, waarbij de gegevens van zo'n 100 miljoen PlayStationgebruikers ontfutseld werden. Het ging om de grootste cyberaanval in de geschiedenis van het internet. (Belga/KVDA)