Het bedrijf is het eerste dat televisietoestellen op de markt zal brengen die werken op Android, de nieuwe software van Google. Daardoor kan het apparaat ook functioneren als een computer. De verkoop ervan start zaterdag in de Verenigde Staten.

Google TV

Enkele maanden geleden al lanceerde Google haar eigen televisieplatform genaamd Google TV. Ze sloot grote deals met belangrijke spelers als New York Times, CNN, Cartoon Network en TNT. Daarnaast ondersteunt Google TV allerhande apps van sites als Napster en Twitter. Ook belooft Google allerlei handigheidjes, zoals de bediening via je iPhone of de mogelijkheid om beelden op je Smartphone meteen op je televisiescherm te 'gooien'. Ook beeld-in-beeld is mogelijk, zodat je bijvoorbeeld kan Twitteren over de sportwedstrijd die je bekijkt.

Fabrikant Samsung kondigde al aan ook televisies te gaan bouwen die uitgerust zijn met internet en hiermee de concurrentie met Sony aan te gaan.

Het bedrijf is het eerste dat televisietoestellen op de markt zal brengen die werken op Android, de nieuwe software van Google. Daardoor kan het apparaat ook functioneren als een computer. De verkoop ervan start zaterdag in de Verenigde Staten. Google TV Enkele maanden geleden al lanceerde Google haar eigen televisieplatform genaamd Google TV. Ze sloot grote deals met belangrijke spelers als New York Times, CNN, Cartoon Network en TNT. Daarnaast ondersteunt Google TV allerhande apps van sites als Napster en Twitter. Ook belooft Google allerlei handigheidjes, zoals de bediening via je iPhone of de mogelijkheid om beelden op je Smartphone meteen op je televisiescherm te 'gooien'. Ook beeld-in-beeld is mogelijk, zodat je bijvoorbeeld kan Twitteren over de sportwedstrijd die je bekijkt. Fabrikant Samsung kondigde al aan ook televisies te gaan bouwen die uitgerust zijn met internet en hiermee de concurrentie met Sony aan te gaan.