Voortaan kunnen ook klanten van gsm-operatoren BASE en Mobistar een bus- of tramrit van De Lijn betalen met een sms.

Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits bekendgemaakt.

Klanten van Proximus kunnen al sinds 2007 een sms-ticket kopen, maar De Lijn en heeft nu ook een akkoord bereikt met de twee andere grote operatoren.

Sinds de lancering werden al meer dan 1,3 miljoen sms-tickets gekocht, Crevits zegt nu te mikken op 2 miljoen tickets per jaar.

De verkoop van sms-tickets bij BASE en Mobistar start officieel pas op 1 januari 2011, maar vanaf donderdag 16 december loopt een proefperiode en kunnen klanten dus al een ticket kopen.

Voortaan kunnen ook klanten van gsm-operatoren BASE en Mobistar een bus- of tramrit van De Lijn betalen met een sms. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits bekendgemaakt. Klanten van Proximus kunnen al sinds 2007 een sms-ticket kopen, maar De Lijn en heeft nu ook een akkoord bereikt met de twee andere grote operatoren. Sinds de lancering werden al meer dan 1,3 miljoen sms-tickets gekocht, Crevits zegt nu te mikken op 2 miljoen tickets per jaar. De verkoop van sms-tickets bij BASE en Mobistar start officieel pas op 1 januari 2011, maar vanaf donderdag 16 december loopt een proefperiode en kunnen klanten dus al een ticket kopen.