Nu straatbeeld, postbus en kinderhartjes vervuld zijn van de goedheilige man, achten we de tijd rijp voor een Sinterklaasspecial. We gingen op zoek naar het vernieuwendste speelgoed van 2011 en vonden... geen échte revoluties.

Bordspellenfabrikant Jumbo lanceerde deze week de iPawn, een soort Ipadversie van 4 klassiekers (waaronder ganzenbord en air hockey) met interactieve pionnen. De spelregels blijven hetzelfde, maar de dobbelsteen is digitaal en animaties smukken pakweg de 'ga naar de gevangenis' functie op. Benieuwd of dat volstaat om 10 euro uit de ouderlijke zakken te slaan.

RFID bedrijf Wild Planet experimenteert al enkele jaren met educatief speelgoed. RFID staat voor radio frequency identification en laat gelijk welke voorwerpen toe om middels papierdunne zendertjes en ontvangers met elkaar te communiceren (zie ook 'goed gevonden'). In theorie smeekt RFID om allerlei speelse toepassingen, maar voorlopig kwam enkel 'Animal Scramble' uit de bus. Een giraf vertelt je welke van zijn 4 dierenvriendjes je behoort te zoeken en vangen. En daar houdt het mee op.

Fijit lijkt wél langer dan een half uurtje te kunnen boeien. Deze aaibare figuurtjes gaan dankzij geavanceerde spraakherkenning haast echt in gesprek met hun 'baasje' . Als je hen kietelt, lachen ze. Ze dansen ritmisch op je muziek. En ze sluiten hun oogjes als je hen slaapwel toewenst. Bovendien plasseren ze al eens graag een mopje, als je daarom vraagt. Perfect gezelschap dus.

Tina Stroobandt / Jusbox.be

Nu straatbeeld, postbus en kinderhartjes vervuld zijn van de goedheilige man, achten we de tijd rijp voor een Sinterklaasspecial. We gingen op zoek naar het vernieuwendste speelgoed van 2011 en vonden... geen échte revoluties. Bordspellenfabrikant Jumbo lanceerde deze week de iPawn, een soort Ipadversie van 4 klassiekers (waaronder ganzenbord en air hockey) met interactieve pionnen. De spelregels blijven hetzelfde, maar de dobbelsteen is digitaal en animaties smukken pakweg de 'ga naar de gevangenis' functie op. Benieuwd of dat volstaat om 10 euro uit de ouderlijke zakken te slaan. RFID bedrijf Wild Planet experimenteert al enkele jaren met educatief speelgoed. RFID staat voor radio frequency identification en laat gelijk welke voorwerpen toe om middels papierdunne zendertjes en ontvangers met elkaar te communiceren (zie ook 'goed gevonden'). In theorie smeekt RFID om allerlei speelse toepassingen, maar voorlopig kwam enkel 'Animal Scramble' uit de bus. Een giraf vertelt je welke van zijn 4 dierenvriendjes je behoort te zoeken en vangen. En daar houdt het mee op. Fijit lijkt wél langer dan een half uurtje te kunnen boeien. Deze aaibare figuurtjes gaan dankzij geavanceerde spraakherkenning haast echt in gesprek met hun 'baasje' . Als je hen kietelt, lachen ze. Ze dansen ritmisch op je muziek. En ze sluiten hun oogjes als je hen slaapwel toewenst. Bovendien plasseren ze al eens graag een mopje, als je daarom vraagt. Perfect gezelschap dus. Tina Stroobandt / Jusbox.be