De Zuid-Koreaanse mobiele telefoonproducent Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een gsm voorgesteld die op zonne-energie werkt. Het toestel, dat nog dit jaar op de markt zou komen, is voorzien van zonnepaneeltjes aan de achterkant. Om het mobieltje nog milieuvriendelijker te maken, is het omhulsel van het model "Blue Earth" bovendien gemaakt uit gerecycleerde plastic flessen.

De telecomsector streeft al langer naar een milieuvriendelijker imago en ook andere mobiele telefoonproducenten willen in de nabije toekomst met een "groene telefoon" uitpakken.

Zo toonde LG in Barcelona een prototype van een solartelefoon. Wanneer die op de markt losgelaten wordt, is nog niet bekend.

De Zuid-Koreaanse mobiele telefoonproducent Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een gsm voorgesteld die op zonne-energie werkt. Het toestel, dat nog dit jaar op de markt zou komen, is voorzien van zonnepaneeltjes aan de achterkant. Om het mobieltje nog milieuvriendelijker te maken, is het omhulsel van het model "Blue Earth" bovendien gemaakt uit gerecycleerde plastic flessen. De telecomsector streeft al langer naar een milieuvriendelijker imago en ook andere mobiele telefoonproducenten willen in de nabije toekomst met een "groene telefoon" uitpakken. Zo toonde LG in Barcelona een prototype van een solartelefoon. Wanneer die op de markt losgelaten wordt, is nog niet bekend.