De hacktivisten willen met 'Operatie Facebook' de sociale netwerksite naar eigen zeggen neerhalen omwille van haar privacybeleid.

Dat zal gebeuren op 5 november, de dag waarop de Brit Guy Fawkes in 1605 het parlement probeerde op te blazen.

Facebook werd in 2004 opgericht en heeft wereldwijd meer dan 750 miljoen gebruikers. De 27-jarige CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, zou volgens het magazine Forbes 13,5 miljard dollar waard zijn.

Privacybeleid

Hoewel de site aan populariteit blijft winnen, rijzen er steeds meer vragen over het privacybeleid dat Facebook hanteert. Gevreesd wordt dat privégegevens van gebruikers worden doorgegeven aan andere organisaties en zelfs overheidsinstanties.

In de bevreemdende YouTube-video roept de organisatie medestanders op om in opstand te komen tegen Facebook. "Facebook weet meer over jou dan je eigen familie. Alles wat je op Facebook zet, blijft daar staan. Zelfs al wis je je account", zegt een computerstem in het filmpje.

Vals

Volgens veiligheidsexpert Eugene Kaspersky is de boodschap wellicht vals. Bij Anonymous zelf weten ze ook niet of de dreiging ernstig moet worden genomen. De organisatie hangt nogal los aan elkaar en heeft niet echt een commandostructuur.

Anonymous werd in 2003 opgericht en begon met zijn aanvallen in 2006. De groep wordt verantwoordelijk geacht voor cyberaanvallen op het Pentagon, News Corp en verschillende banken. In 2010 viel de organisatie PayPal, MasterCard en Visa aan tijdens 'Operation Avenge Assange' omdat deze bedrijven geen betalingen meer wilden verwerken voor Wikileaks-accounts. (TE)

De hacktivisten willen met 'Operatie Facebook' de sociale netwerksite naar eigen zeggen neerhalen omwille van haar privacybeleid. Dat zal gebeuren op 5 november, de dag waarop de Brit Guy Fawkes in 1605 het parlement probeerde op te blazen. Facebook werd in 2004 opgericht en heeft wereldwijd meer dan 750 miljoen gebruikers. De 27-jarige CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, zou volgens het magazine Forbes 13,5 miljard dollar waard zijn. PrivacybeleidHoewel de site aan populariteit blijft winnen, rijzen er steeds meer vragen over het privacybeleid dat Facebook hanteert. Gevreesd wordt dat privégegevens van gebruikers worden doorgegeven aan andere organisaties en zelfs overheidsinstanties. In de bevreemdende YouTube-video roept de organisatie medestanders op om in opstand te komen tegen Facebook. "Facebook weet meer over jou dan je eigen familie. Alles wat je op Facebook zet, blijft daar staan. Zelfs al wis je je account", zegt een computerstem in het filmpje. Vals Volgens veiligheidsexpert Eugene Kaspersky is de boodschap wellicht vals. Bij Anonymous zelf weten ze ook niet of de dreiging ernstig moet worden genomen. De organisatie hangt nogal los aan elkaar en heeft niet echt een commandostructuur. Anonymous werd in 2003 opgericht en begon met zijn aanvallen in 2006. De groep wordt verantwoordelijk geacht voor cyberaanvallen op het Pentagon, News Corp en verschillende banken. In 2010 viel de organisatie PayPal, MasterCard en Visa aan tijdens 'Operation Avenge Assange' omdat deze bedrijven geen betalingen meer wilden verwerken voor Wikileaks-accounts. (TE)