In een poging om bij het jongere publiek steun te zoeken voor zijn bezuinigingsplannen heeft de Amerikaanse president Barack Obama woensdag een live interview aan Facebook gegeven.

Obama was te gast bij Facebookoprichter Mark Zuckerberg in het hoofdkwartier in Palo Alto (Californië). De president beantwoordde er vragen van mensen via Facebook en van het aanwezige publiek. Zuckerberg modereerde.

Zich voorstellen deed Obama zo: "Ik heet Barack Obama en ik ben de kerel die Mark Zuckerberg in een jasje en een stropdas kreeg".

Besparingen

Daarna kwam de president snel ter zake. Het interview ging onder meer over immigratie en onderwijs, maar vooral over de strenge besparingsplannen van Obama. Zo wil hij de door de vorige regering-Bush ingevoerde belastingvoordelen voor de rijkste Amerikanen afschaffen.

Obama sprak daarbij ook Zuckerberg aan. "Eigenlijk, Mark, kan jij je ook veroorloven om een beetje meer belastingen te betalen," zei hij. (KVDA)

Bekijk fragmenten van het interview

In een poging om bij het jongere publiek steun te zoeken voor zijn bezuinigingsplannen heeft de Amerikaanse president Barack Obama woensdag een live interview aan Facebook gegeven. Obama was te gast bij Facebookoprichter Mark Zuckerberg in het hoofdkwartier in Palo Alto (Californië). De president beantwoordde er vragen van mensen via Facebook en van het aanwezige publiek. Zuckerberg modereerde. Zich voorstellen deed Obama zo: "Ik heet Barack Obama en ik ben de kerel die Mark Zuckerberg in een jasje en een stropdas kreeg". Besparingen Daarna kwam de president snel ter zake. Het interview ging onder meer over immigratie en onderwijs, maar vooral over de strenge besparingsplannen van Obama. Zo wil hij de door de vorige regering-Bush ingevoerde belastingvoordelen voor de rijkste Amerikanen afschaffen. Obama sprak daarbij ook Zuckerberg aan. "Eigenlijk, Mark, kan jij je ook veroorloven om een beetje meer belastingen te betalen," zei hij. (KVDA) Bekijk fragmenten van het interview