Nu ook iPad-applicatie voor Nederlandstalige e-boeken

© Reuters

De eerder aangekondigde iPad-applicatie van de Vlaamse vakvereniging Boek.be is vanaf donderdag beschikbaar in de App Store. Met deze applicatie wordt het mogelijk om Nederlandstalige boeken te lezen op de iPad – een primeur voor Boek.be in België en Nederland.

De iPad-gebruiker krijgt toegang tot meer dan 6000 Nederlandstalige titels en de applicatie bevat een overzicht van de meest verkochte en meest recente werken. Franstalige en Engelstalige boeken behoren eveneens tot het uitgebreide aanbod. Lezers die hun e-boeken al eerder aankochten, kunnen deze titels nu ook op hun iPad plaatsen.

Tot nu waren boeken een zeldzaamheid in de iBookstore van Apple. De meeste e-boeken zijn voorzien van een Adobe kopieerbeveiliging die Apple niet ondersteunt. Boek.be werkte in samenwerking met ePagine een oplossing uit.

De initiatiefnemers zeggen dat ze de applicatie hebben ontwikkeld met respect voor de boekhandels, die een commissie ontvangen op de verkoop die via de applicatie wordt gerealiseerd. Ze kunnen zich ook aansluiten en zichzelf presenteren als boekhandel op de iPad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content