Nog altijd tiende minder verkeer op Vlaamse snelwegen

© Fast Camera

Met de Fast Camera app kan u actiefoto’s en vuurwerk schieten op uw iPhone.

Op de Vlaamse snelwegen was het ook vorige week nog altijd minder druk dan in dezelfde week in 2019. Het Vlaams Verkeerscentrum telde 9,7 procent minder verkeer, zowel op de weekdagen als in het weekend. Dat blijkt uit een nieuw overzicht van de drukte op de weg. Op werkdagen lag de filedruk nog altijd 47 procent onder het niveau van voor de pandemie.

De regio rond Gent blijft, door langdurige werkzaamheden en de bijhorende files, geconfronteerd met een beduidend zwaardere filezwaarte dan normaal. Rond Antwerpen ligt die parameter 51 procent lager, rond Brussel is dat zelfs 58 procent. Op het vrachtverkeer heeft de coronacrisis intussen geen impact meer. In de tweede week van juni reed 1,6 procent meer vrachtverkeer op de Vlaamse snelwegen dan in juni 2019. Voor het gewone autoverkeer is dat 11,3 procent minder.

Al enkele weken zijn ook in het weekend de wegen weer iets drukker geworden, en dat heeft natuurlijk alles te maken de reeks versoepelingen van de coronamaatregelen. Dat de drukte toch nog bijna 10 procent lager lag dan in hetzelfde weekend in 2019 is vooral te danken aan minder vrachtverkeer (-7,7 procent), want het verschil in autoverkeer met twee jaar geleden was klein (-2 procent). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content