De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS is niet van plan om haar treinen geschikt te maken voor internetgebruik. Dat heeft een woordvoerster van de maatschappij gezegd.

"Uit een marktonderzoek in 2008 is gebleken dat voor de pendelaar en de zakenreiziger internet slechts een secundaire behoefte is", luidt het bij de NMBS.

Verder argumenteert de spoorwegmaatschappij dat steeds meer reizigers over toestelletjes beschikken waarmee ze, zonder internetinfrastructuur op het Belgische spoor, een internetverbinding kunnen maken.

De beslissing van de NMBS staat in schril contrast met die van de spoorwegen in buurlanden Duitsland en Nederland. De Deutsche Bahn is momenteel bezig om internet mogelijk te maken op alle intercitytreinen.

Ook op de hogesnelheidstreinen van Thalys is het al een tijdje mogelijk om een internetverbinding te maken.

Nederland

In Nederland vertrok maandag de eerste trein met gratis internet vanaf het station Amsterdam Bijlmer naar Leiden. Het plan is om tegen begin 2013 alle treinen van de Nederlandse spoorwegen uit te rusten met internet, dat vooralsnog gratis kan worden gebruikt.

Het Nederlandse Ministerie van Verkeer investeert 15 miljoen euro in het internetproject en werkt daarvoor samen met het telecombedrijf T-Mobile.

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS is niet van plan om haar treinen geschikt te maken voor internetgebruik. Dat heeft een woordvoerster van de maatschappij gezegd. "Uit een marktonderzoek in 2008 is gebleken dat voor de pendelaar en de zakenreiziger internet slechts een secundaire behoefte is", luidt het bij de NMBS. Verder argumenteert de spoorwegmaatschappij dat steeds meer reizigers over toestelletjes beschikken waarmee ze, zonder internetinfrastructuur op het Belgische spoor, een internetverbinding kunnen maken. De beslissing van de NMBS staat in schril contrast met die van de spoorwegen in buurlanden Duitsland en Nederland. De Deutsche Bahn is momenteel bezig om internet mogelijk te maken op alle intercitytreinen. Ook op de hogesnelheidstreinen van Thalys is het al een tijdje mogelijk om een internetverbinding te maken. Nederland In Nederland vertrok maandag de eerste trein met gratis internet vanaf het station Amsterdam Bijlmer naar Leiden. Het plan is om tegen begin 2013 alle treinen van de Nederlandse spoorwegen uit te rusten met internet, dat vooralsnog gratis kan worden gebruikt. Het Nederlandse Ministerie van Verkeer investeert 15 miljoen euro in het internetproject en werkt daarvoor samen met het telecombedrijf T-Mobile.