Bekend op Twitter (deel 16) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag NMBS_fan.

Naam: Koen Galle
Twitternaam: NMBS_fan
Twittert sinds: 26 oktober 2010
Aantal volgers: 499
Volgt zelf: 112
Tweet: "Liefste #NMBS, kan je dagjesmensen vragen wat meer respect te tonen voor habitués? Even rechtstaan als we binnen komen bijvoorbeeld? Groetjes" 20 april

"Twitter is niet zo'n intensieve bezigheid als mensen soms denken. Ik tweet vooral als ik op de trein zit. Dan heb ik er tijd voor. Twitter is ook een manier om heel snel in te spelen op dingen die je ziet en hoort. Heel kort, want je hebt maar 140 tekens. Hoeveel tijd kan daar in kruipen?"

Waarom twittert u?

Koen Galle: "Het account NMBS_fan is mijn persoonlijke manier om mijn frustraties over de spoorwegen te uiten. Ik neem elke dag de trein en een tijd geleden had ik elke dag vertraging. Twitter is een handige manier om frustraties snel te uiten, maar ik wilde mijn volgers niet altijd lastig vallen met mijn gezaag over treinen. Daarom bedacht ik het idee van NMBS_fan. Een heel ironisch account. Door gewoon poeslief de NMBS aan te spreken en je voor te doen als hun grootste fan, toon je ludiek al hun gebreken aan."

"Ik heb niet zo heel veel volgers, maar ik merk wel dat mijn tweets rondgaan. Een tijdje geleden, toen een vriend van mij ontdekte dat ik NMBS_fan ben, zei hij dat bij hem op het werk vaak mailtjes rondgingen met mij tweets. Vertragingen bij de NMBS houden veel mensen bezig. Ik weet niet of ik echt bekend ben op Twitter maar ik heb wel trouwe volgers."

Wie volgt u op Twitter en waarom?

Koen Galle: "In het begin, toen mijn account nog wat van de grond moest komen, volgde ik veel mensen die mij begonnen te volgen. Dat doe ik nu niet meer. Ik volg wel nog heel wat personen die ook elke dag de trein moeten nemen en daar regelmatig iets over schrijven.

Krijgt u veel respons op Twitter? Koen Galle: "Op de meest onverwachte momenten. Wat ik wel leuk vind, is dat mensen mij regelmatig spontaan vermelden in een tweet. 'Mijn trein rijdt niet wegens gebrek aan materieel, dit is iets voor NMBS_fan'. Dat is eigenlijk wel grappig."

"De meeste respons had ik uiteraard toen ik door VRT werd uitgenodigd in De Zevende Dag. Ik nam deel aan het debat over de NMBS, samen met Inge Vervotte en Marc Descheemaeker, topman van de NMBS. Ik had wel de indruk dat Descheemaeker niet helemaal doorhad hoe Twitter werkt en wat er exact op gezegd wordt."

"Ik moet wel zeggen, eerlijk is eerlijk, dat het erop vooruit gegaan is met de NMBS. Sinds het hopeloos hoge aantal vertragingen deel uit begon te maken van het publiek debat, eind vorig jaar, is het er voor mij echt op vooruit gegaan. Al hoor ik nog wel dagelijks verhalen van andere mensen die vertraging hebben. Maar dat zal denk ik altijd zo blijven." (NC)

Volg NMBS_fan op Twitter

Volg Knack op Twitter

Naam: Koen Galle Twitternaam: NMBS_fan Twittert sinds: 26 oktober 2010 Aantal volgers: 499 Volgt zelf: 112 Tweet: "Liefste #NMBS, kan je dagjesmensen vragen wat meer respect te tonen voor habitués? Even rechtstaan als we binnen komen bijvoorbeeld? Groetjes" 20 april "Twitter is niet zo'n intensieve bezigheid als mensen soms denken. Ik tweet vooral als ik op de trein zit. Dan heb ik er tijd voor. Twitter is ook een manier om heel snel in te spelen op dingen die je ziet en hoort. Heel kort, want je hebt maar 140 tekens. Hoeveel tijd kan daar in kruipen?" Waarom twittert u? Koen Galle: "Het account NMBS_fan is mijn persoonlijke manier om mijn frustraties over de spoorwegen te uiten. Ik neem elke dag de trein en een tijd geleden had ik elke dag vertraging. Twitter is een handige manier om frustraties snel te uiten, maar ik wilde mijn volgers niet altijd lastig vallen met mijn gezaag over treinen. Daarom bedacht ik het idee van NMBS_fan. Een heel ironisch account. Door gewoon poeslief de NMBS aan te spreken en je voor te doen als hun grootste fan, toon je ludiek al hun gebreken aan." "Ik heb niet zo heel veel volgers, maar ik merk wel dat mijn tweets rondgaan. Een tijdje geleden, toen een vriend van mij ontdekte dat ik NMBS_fan ben, zei hij dat bij hem op het werk vaak mailtjes rondgingen met mij tweets. Vertragingen bij de NMBS houden veel mensen bezig. Ik weet niet of ik echt bekend ben op Twitter maar ik heb wel trouwe volgers."Wie volgt u op Twitter en waarom? Koen Galle: "In het begin, toen mijn account nog wat van de grond moest komen, volgde ik veel mensen die mij begonnen te volgen. Dat doe ik nu niet meer. Ik volg wel nog heel wat personen die ook elke dag de trein moeten nemen en daar regelmatig iets over schrijven. Krijgt u veel respons op Twitter? Koen Galle: "Op de meest onverwachte momenten. Wat ik wel leuk vind, is dat mensen mij regelmatig spontaan vermelden in een tweet. 'Mijn trein rijdt niet wegens gebrek aan materieel, dit is iets voor NMBS_fan'. Dat is eigenlijk wel grappig." "De meeste respons had ik uiteraard toen ik door VRT werd uitgenodigd in De Zevende Dag. Ik nam deel aan het debat over de NMBS, samen met Inge Vervotte en Marc Descheemaeker, topman van de NMBS. Ik had wel de indruk dat Descheemaeker niet helemaal doorhad hoe Twitter werkt en wat er exact op gezegd wordt." "Ik moet wel zeggen, eerlijk is eerlijk, dat het erop vooruit gegaan is met de NMBS. Sinds het hopeloos hoge aantal vertragingen deel uit begon te maken van het publiek debat, eind vorig jaar, is het er voor mij echt op vooruit gegaan. Al hoor ik nog wel dagelijks verhalen van andere mensen die vertraging hebben. Maar dat zal denk ik altijd zo blijven." (NC) Volg NMBS_fan op TwitterVolg Knack op Twitter