Nissan wil vanaf 2020 "diverse, commercieel levensvatbare" auto's produceren die zonder inbreng van een bestuurder kunnen rijden. De aanschaf daarvan zou haalbaar moeten zijn voor de gewone consument, stelde het bedrijf. Rond 2030 zouden de zelfrijdende auto's in het hele aanbod van Nissan verkrijgbaar moeten zijn.

Google achterna

Nissan werkt naar eigen zeggen al jaren samen met internationale universiteiten aan een autonome auto. Het bedrijf verwacht in het komende voorjaar een speciaal testcircuit voor zulke auto's te openen in Japan. In 2010 startte Google een project voor automatische auto's. Het internetbedrijf test al verschillende modellen, waaronder een gebaseerd op de Toyota Prius. (Belga/TV)

Nissan wil vanaf 2020 "diverse, commercieel levensvatbare" auto's produceren die zonder inbreng van een bestuurder kunnen rijden. De aanschaf daarvan zou haalbaar moeten zijn voor de gewone consument, stelde het bedrijf. Rond 2030 zouden de zelfrijdende auto's in het hele aanbod van Nissan verkrijgbaar moeten zijn. Nissan werkt naar eigen zeggen al jaren samen met internationale universiteiten aan een autonome auto. Het bedrijf verwacht in het komende voorjaar een speciaal testcircuit voor zulke auto's te openen in Japan. In 2010 startte Google een project voor automatische auto's. Het internetbedrijf test al verschillende modellen, waaronder een gebaseerd op de Toyota Prius. (Belga/TV)