Als de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal het bij het rechte eind heeft, dan stelt het elektronicabedrijf Apple op 22 juni een nieuwe iPhone voor. Die zal uitgerust zijn met een krachtigere processor, een beeldscherm met een hogere resolutie en zal kunnen multitasken.

De krant stuurde maandag de geruchten over de vierde generatie van de iPhone de wereld in. Volgens krant zal de nieuwe generatie aangestuurd worden door Apples eigen A4-processor die het bedrijf ook gebruikt in de iPad. Dat systeem draait op 1 GHz wat veel sneller is dan de 600 MHz-processor waarop de iPhone 3GS werkt.

Het model zou een aanzienlijk groter beeldresolutie krijgen van 960 bij 640 pixels. Dat is vier keer groter dan de iPhone 3GS die 'slechts' een resolutie heeft van 320 bij 480 pixels. De bestaande foto- en videocamera zou verplaatst worden van de linkerbovenhoek naar het midden. Daarnaast zou er een camera aan de voorzijde komen wat duidt op de mogelijkheid om te videochatten met de iPhone.

Daarnaast stelt The Wall Street Journal dat de software van de nieuwe iPhone de mogelijkheid zal hebben om niet-standaardapplicaties op de achtergrond te laten draaien. Momenteel is het nog niet mogelijk om te multitasken met de reeds bestaande modellen.

iPhone HD

Net als de iPad zou de behuizing grotendeels uit aluminium bestaan. Als laatste onthult de krant ook de naam van de nieuwe iPhone. Die zou de naam 'iPhone HD' krijgen vanwege de hoge resolutie van het beeldscherm.

In 2007 stelde Apple de allereerste iPhone voor op de WWDC-conferentie. Sindsdien stelt het bedrijf er elk jaar een nieuwe iPhone voor. In 2008 was dat de 3G gevolgd door de 3GS in 2009. Het ligt dus voor de hand dat de vierde generatie eveneens dit jaar op de conferentie wordt voorgesteld, besluit de zakenkrant.

Als de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal het bij het rechte eind heeft, dan stelt het elektronicabedrijf Apple op 22 juni een nieuwe iPhone voor. Die zal uitgerust zijn met een krachtigere processor, een beeldscherm met een hogere resolutie en zal kunnen multitasken. De krant stuurde maandag de geruchten over de vierde generatie van de iPhone de wereld in. Volgens krant zal de nieuwe generatie aangestuurd worden door Apples eigen A4-processor die het bedrijf ook gebruikt in de iPad. Dat systeem draait op 1 GHz wat veel sneller is dan de 600 MHz-processor waarop de iPhone 3GS werkt. Het model zou een aanzienlijk groter beeldresolutie krijgen van 960 bij 640 pixels. Dat is vier keer groter dan de iPhone 3GS die 'slechts' een resolutie heeft van 320 bij 480 pixels. De bestaande foto- en videocamera zou verplaatst worden van de linkerbovenhoek naar het midden. Daarnaast zou er een camera aan de voorzijde komen wat duidt op de mogelijkheid om te videochatten met de iPhone. Daarnaast stelt The Wall Street Journal dat de software van de nieuwe iPhone de mogelijkheid zal hebben om niet-standaardapplicaties op de achtergrond te laten draaien. Momenteel is het nog niet mogelijk om te multitasken met de reeds bestaande modellen. iPhone HD Net als de iPad zou de behuizing grotendeels uit aluminium bestaan. Als laatste onthult de krant ook de naam van de nieuwe iPhone. Die zou de naam 'iPhone HD' krijgen vanwege de hoge resolutie van het beeldscherm. In 2007 stelde Apple de allereerste iPhone voor op de WWDC-conferentie. Sindsdien stelt het bedrijf er elk jaar een nieuwe iPhone voor. In 2008 was dat de 3G gevolgd door de 3GS in 2009. Het ligt dus voor de hand dat de vierde generatie eveneens dit jaar op de conferentie wordt voorgesteld, besluit de zakenkrant.