Nieuwe iPad wordt voorgesteld op 7 maart

© Reuters

Apple stelt op 7 maart de nieuwe iPad voor. Het elektronicabedrijf verstuurde onlangs uitnodigingen voor een persvoorstelling waarop een stuk van de nieuwe tablet staat.

Over de juiste releasedatum van de iPad 3 wordt al een hele tijd gespeculeerd. Nu staat het dus vast dat de tablet op 7 maart in Californië wordt voorgesteld. Nu.nl berichtte eerder al dat de leveringen vanuit de veelbesproken Foxconn-fabriek in China begonnen waren. De informatie kwam van een Chinese microblog die een verschepingsdocument van de Amerikaanse koeriersdienst UPS online had geplaatst. Gezien Apple’s gewoonte om de leveringen van nieuwe producten geheim te houden is die informatie echter niet te bevestigen.


Messcherp Retina-scherm

Details over Apple’s nieuwe tablet zijn amper bekend. Zeker is wel dat het toestel over een zogenaamd ‘Retina-scherm’ zal beschikken. Een Retina-display is een scherm met de scherpste resolutie waarneembaar door het menselijk oog. Het menselijk netvlies kan op een afstand van 30 centimeter maximaal 300 pixels per inch onderscheiden. Apple’s iPhone 4 beschikt al over zo’n scherm.

De nieuwe iPad zou over een schermresolutie van 264 pixels per inch beschikken maar omdat de iPad verder van het gezicht gehouden wordt, is dat voldoende om van een Retina-display te spreken. Het gaat sowieso om een resolutie die dubbel zo scherp is als die van Apple’s vorige tablet. Verder wordt er gesproken over een snellere processor en ruimte voor een grotere batterij. Ook zou de iPad in drie verschillende versies verschijnen, waaronder een die enkel compatibel is met Wi-Fi en niet met de internetservices van mobiele providers.


Nieuwe Apple TV

Volgens de website 9to5mac zou Apple samen met de nieuwe iPad ook een nieuw model van Apple TV voorstellen. Het apparaat zou over een snellere processor beschikken dan vorige modellen en mogelijk zelfs over een speciale dual-core A5 chip. Zo’n chip is nodig om films met een kwaliteit van 1080p te kunnen streamen. Volgens een ander gerucht wordt samen met de nieuwe Apple TV ook een nieuwe 1080p filmservice van iTunes gelanceerd.

De release van de nieuwe toestellen wordt de grote vuurdoop voor de nieuwe baas van Apple, Tim Cook. Hij volgde Steve Jobs op na diens dood vorig jaar. Al heeft hij, los van schandalen rond de arbeidstoestanden in de Chinese fabrieken, weinig om zich zorgen over te maken. De aandelenkoers van Apple, die onlangs nog tot een recordhoogte steeg, schoot meteen na de aankondiging opnieuw de hoogte in. (PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content