Nieuwe iPad heeft verbeterd beeldscherm

© Reuters

Apple heeft de nieuwe iPad voorgesteld. Vanaf 23 maart kan het nieuwe kleinood in België worden aangeschaft.

Apple heeft de derde generatie van zijn iPad-tabletcomputer na veel speculaties en geruchten voorgesteld. De nieuwe versie krijgt onder meer een duidelijk verbeterd beeldscherm, kondigde topman Tim Cook aan in San Francisco.

In tegenstelling tot de iPad 1 en 2 die 1024 bij 768 pixels bevatten, heeft het scherm van de nieuwe iPad nu 2048 bij 1536 pixels. Dat zorgt voor een scherper en mooier beeld. Het zou geen probleem zijn om bestaande apps op het nieuwe model te draaien. De software van het nieuwe model past zich automatisch aan.

In totaal werden al 55,3 miljoen iPads verkocht. De nieuwe generatie van het apparaat moet rivalen, zoals de tabletcomputers met het Google-besturingssysteem Android, op afstand houden. Dit jaar zal Apple er wel een concurrent bij krijgen, aangezien Microsoft in de herfst zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8 op de markt brengt, dat ook op tabletcomputers gericht zal zijn.

De nieuwe iPad zal in de Verenigde Staten te koop aangeboden worden op 16 maart, met prijzen die starten bij 499 dollar. In België zou het kleinood vanaf 23 maart in de winkels liggen.

AppleTV
Cook stelde ook de nieuwe versie van AppleTV voor. Apple blies twee jaar geleden met de eerste iPad de markt van de tabletcomputers nieuw leven in. De computerfabrikant is ondertussen duidelijke marktleider. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content