Sony maakte het nieuws zelf bekend. Over hoeveel gegevens het gaat, kan niet met zekerheid gezegd worden. Volgens het Japanse computerbedrijf zou er informatie gestolen kunnen zijn van maar liefst 24,6 miljoen gebruikers.

De hackers konden aan de gegevens van creditcards, zoals het nummer van de kaart en de vervaldatum. Maar niet aan de geheime code. 10.700 slachtoffers zouden niet uit de VS komen. Of daar ook Belgen bij zitten is niet geweten.

Sony Online Entertainment (SOE) is een webplatform waarop mensen van over heel de wereld met elkaar spelletjes kunnen spelen op het web. SOE is nu offline gehaald tot de veiligheid volgens Sony weer helemaal gegarandeerd kan worden. (NC)

Sony maakte het nieuws zelf bekend. Over hoeveel gegevens het gaat, kan niet met zekerheid gezegd worden. Volgens het Japanse computerbedrijf zou er informatie gestolen kunnen zijn van maar liefst 24,6 miljoen gebruikers. De hackers konden aan de gegevens van creditcards, zoals het nummer van de kaart en de vervaldatum. Maar niet aan de geheime code. 10.700 slachtoffers zouden niet uit de VS komen. Of daar ook Belgen bij zitten is niet geweten. Sony Online Entertainment (SOE) is een webplatform waarop mensen van over heel de wereld met elkaar spelletjes kunnen spelen op het web. SOE is nu offline gehaald tot de veiligheid volgens Sony weer helemaal gegarandeerd kan worden. (NC)