Met het eindejaar in aantocht, kijken we al eens achterom. Dat kan eenvoudiger dan ooit te voren. Dankzij de alomtegenwoordige camera's en sociale media beschikken we over een ongezien arsenaal kiekjes van onze kleine en grote wapenfeiten.

Mooi om al die kattebelletjes vluchtig te doorbladeren in offline en online foto albums, de filmpjes van je cybervrienden of je outlookmap met liefdesmailtjes. Wie toch graag een papieren souvenir van zijn leven bezit, stelt met Keepsy of Calendagram in een paar muisklikken een jaarkalender of boekje samen. Ook virtueel serveren websites je een fraai jaaroverzicht, dat je ook meteen kan delen.

Niet nieuw, maar wel van een verbluffende schoonheid is het 'Museum of Me' van Intel. In ruil voor toegang tot je facebookpagina integreert deze toepassing beelden van je vrienden, jezelf en je bevindingen tot het schrijn van je leven. Licht narcistisch misschien, maar dankzij de raak gekozen soundtrack meteen een ontroerende start van je dag. Je kan het filmpje helaas niet opslaan of uitvoeren, maar met beeldschermfilmers Camtasia of Fraps is dat euvel snel verholpen. Zo kan je eindeloos genieten van jouw persoonlijke 'slice of life'.

Tina Stroobandt / Jusbox.be

Met het eindejaar in aantocht, kijken we al eens achterom. Dat kan eenvoudiger dan ooit te voren. Dankzij de alomtegenwoordige camera's en sociale media beschikken we over een ongezien arsenaal kiekjes van onze kleine en grote wapenfeiten. Mooi om al die kattebelletjes vluchtig te doorbladeren in offline en online foto albums, de filmpjes van je cybervrienden of je outlookmap met liefdesmailtjes. Wie toch graag een papieren souvenir van zijn leven bezit, stelt met Keepsy of Calendagram in een paar muisklikken een jaarkalender of boekje samen. Ook virtueel serveren websites je een fraai jaaroverzicht, dat je ook meteen kan delen. Niet nieuw, maar wel van een verbluffende schoonheid is het 'Museum of Me' van Intel. In ruil voor toegang tot je facebookpagina integreert deze toepassing beelden van je vrienden, jezelf en je bevindingen tot het schrijn van je leven. Licht narcistisch misschien, maar dankzij de raak gekozen soundtrack meteen een ontroerende start van je dag. Je kan het filmpje helaas niet opslaan of uitvoeren, maar met beeldschermfilmers Camtasia of Fraps is dat euvel snel verholpen. Zo kan je eindeloos genieten van jouw persoonlijke 'slice of life'. Tina Stroobandt / Jusbox.be