Mozilla lanceert vandaag de nieuwe internetbrowser Firefox 3.6.2. De nieuwe versie komt er nadat de Duitse regering waarschuwde voor veiligheidsproblemen met de vorige 3.6.-versie.

Volgens de Duitse federale overheidsdienst voor de veiligheid van informatie (BSI) kunnen hackers te gemakkelijk het systeem kraken en virussen doorgeven.

In januari verspreidde de dienst al een dergelijke waarschuwing voor de gebruikers van Internet Explorer. Ook Frankrijk gaf dat bericht door aan haar inwoners.

Veiliger

Mozilla, de maker van Firefox, gaf vorige week toe dat de 3.6.-versie van de browser makkelijk te kraken is. Op de veiligheidsblog beloofde het bedrijf een nieuwe versie te maken tegen eind maart.

Die is er dus een week vroeger dan verwacht. Het BSI raadt Firefox 3.6.-gebruikers aan om de veiligere versie te downloaden in plaats van de oude browser nog te gebruiken.

Mozilla lanceert vandaag de nieuwe internetbrowser Firefox 3.6.2. De nieuwe versie komt er nadat de Duitse regering waarschuwde voor veiligheidsproblemen met de vorige 3.6.-versie. Volgens de Duitse federale overheidsdienst voor de veiligheid van informatie (BSI) kunnen hackers te gemakkelijk het systeem kraken en virussen doorgeven. In januari verspreidde de dienst al een dergelijke waarschuwing voor de gebruikers van Internet Explorer. Ook Frankrijk gaf dat bericht door aan haar inwoners. Veiliger Mozilla, de maker van Firefox, gaf vorige week toe dat de 3.6.-versie van de browser makkelijk te kraken is. Op de veiligheidsblog beloofde het bedrijf een nieuwe versie te maken tegen eind maart. Die is er dus een week vroeger dan verwacht. Het BSI raadt Firefox 3.6.-gebruikers aan om de veiligere versie te downloaden in plaats van de oude browser nog te gebruiken.