McAfee, dat gespecialiseerd is in computer en netwerkbeveiliging, waarschuwt voor een nieuw computervirus dat zich wereldwijd via e-mail verspreidt.

Verschillende grote Amerikaanse bedrijven, waaronder de NASA, Disney en AIG, hebben al laten weten getroffen te zijn door het virus.

Volgens McAfee zijn verschillende varianten van de internetworm in omloop. Het virus verschijnt in de inbox met de onderwerpen 'Here You Have' (hier heb je het) of 'Just For You' (speciaal voor jou).

Wie de e-mail opent, ziet de tekst 'This is the document I told you about, you can find it here', gevolgd door een link naar een PDF-bestand. Ook de tekst 'This is The Free Dowload Sex Movies, you can find it Here' komt volgens McAfee voor.

De link leidt naar de internetworm, die zich zo op de computer installeert. Het virus probeert vervolgens eventueel aanwezige beveiligingssoftware uit te schakelen en stuurt kopieën van zichzelf naar elk e-mailadres dat het vindt.

McAfee raadt computergebruikers aan om e-mails met de betreffende onderwerpen meteen te verwijderen.

Meer informatie op de blog van McAfee.

McAfee, dat gespecialiseerd is in computer en netwerkbeveiliging, waarschuwt voor een nieuw computervirus dat zich wereldwijd via e-mail verspreidt. Verschillende grote Amerikaanse bedrijven, waaronder de NASA, Disney en AIG, hebben al laten weten getroffen te zijn door het virus. Volgens McAfee zijn verschillende varianten van de internetworm in omloop. Het virus verschijnt in de inbox met de onderwerpen 'Here You Have' (hier heb je het) of 'Just For You' (speciaal voor jou). Wie de e-mail opent, ziet de tekst 'This is the document I told you about, you can find it here', gevolgd door een link naar een PDF-bestand. Ook de tekst 'This is The Free Dowload Sex Movies, you can find it Here' komt volgens McAfee voor. De link leidt naar de internetworm, die zich zo op de computer installeert. Het virus probeert vervolgens eventueel aanwezige beveiligingssoftware uit te schakelen en stuurt kopieën van zichzelf naar elk e-mailadres dat het vindt. McAfee raadt computergebruikers aan om e-mails met de betreffende onderwerpen meteen te verwijderen. Meer informatie op de blog van McAfee.