De Leuvense schepen Els Van Hoof (CD&V) pleit voor de invoering van een richtlijn voor de straling van hotspots. Zij reageert daarmee op een oproep van oncoloog Stefaan Van Gool, die hotspots op openbare plaatsen volledig wil weren. Professor Stefaan Van Gool (KU Leuven) is gekant tegen de plaatsing van hotspots op openbare plaatsen. Hij schreef daarvoor samen met een aantal internationale collega's een open brief naar de overheid. Van Gool wijst in Het Nieuwsblad op het mogelijke gevaar van de vrijgekomen straling voor de volksgezondheid.

De Leuvense schepen van communicatie Els Van Hoof (CD&V) is zich van het probleem bewust. "Zolang de mogelijke effecten van die straling nog niet bekend zijn, moeten we erg voorzichtig omgaan met hotspots op openbare plaatsen."

Van Hoof pleit voor normering en wil dat openbare plaatsen met een vrije internettoegang duidelijk afgebakend worden.

In Hasselt, dat ook over hotspots in de stad beschikt, tonen ze zich minder ongerust. Volgens Marc Schepers, kabinetschef van de burgemeester, zijn er geen bewijzen voor eventuele schade door hotspots.

De Leuvense schepen Els Van Hoof (CD&V) pleit voor de invoering van een richtlijn voor de straling van hotspots. Zij reageert daarmee op een oproep van oncoloog Stefaan Van Gool, die hotspots op openbare plaatsen volledig wil weren. Professor Stefaan Van Gool (KU Leuven) is gekant tegen de plaatsing van hotspots op openbare plaatsen. Hij schreef daarvoor samen met een aantal internationale collega's een open brief naar de overheid. Van Gool wijst in Het Nieuwsblad op het mogelijke gevaar van de vrijgekomen straling voor de volksgezondheid. De Leuvense schepen van communicatie Els Van Hoof (CD&V) is zich van het probleem bewust. "Zolang de mogelijke effecten van die straling nog niet bekend zijn, moeten we erg voorzichtig omgaan met hotspots op openbare plaatsen." Van Hoof pleit voor normering en wil dat openbare plaatsen met een vrije internettoegang duidelijk afgebakend worden. In Hasselt, dat ook over hotspots in de stad beschikt, tonen ze zich minder ongerust. Volgens Marc Schepers, kabinetschef van de burgemeester, zijn er geen bewijzen voor eventuele schade door hotspots.