Het gaat om computers van de non-profitorganisatie One Laptop Per Child. Ze worden verdeeld door het VN-agentschap voor vluchtelingen (UNRWA).

Donderdag werd een eerste lading van 2.100 laptops uitgedeeld in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. De bedoeling is om tegen 2012 200.000 laptops uit te delen aan kinderen in de regio.

De Gazastrook gaat gebukt onder een blokkade van buurlanden Israël en Egypte, sinds de radicale Palestijnse Hamasbeweging er in 2007 de macht greep.

One Laptop Per Child heeft, zoals de naam van de organisatie zelf zegt, als doel om alle kinderen in derdewereldlanden een computer te geven. De organisatie vindt computers een goed middel om kinderen in armoede een betere opvoeding te geven.

Het gaat om computers van de non-profitorganisatie One Laptop Per Child. Ze worden verdeeld door het VN-agentschap voor vluchtelingen (UNRWA). Donderdag werd een eerste lading van 2.100 laptops uitgedeeld in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. De bedoeling is om tegen 2012 200.000 laptops uit te delen aan kinderen in de regio. De Gazastrook gaat gebukt onder een blokkade van buurlanden Israël en Egypte, sinds de radicale Palestijnse Hamasbeweging er in 2007 de macht greep. One Laptop Per Child heeft, zoals de naam van de organisatie zelf zegt, als doel om alle kinderen in derdewereldlanden een computer te geven. De organisatie vindt computers een goed middel om kinderen in armoede een betere opvoeding te geven.