Ketnet ontwikkelt Facebook voor kinderen

De website van kinderzender Ketnet wordt binnenkort uitgebouwd tot een socialenetwerksite voor kinderen. Ketnet wil zo de mediageletterdheid van kinderen verhogen.

Dat schrijft De Standaard. De website van Ketnet wordt dit najaar tot een interactieve belevenis omgebouwd en krijgt er een pak socialenetwerkfuncties bij. Zo zullen kinderen een eigen profielpagina kunnen aanmaken. Net zoals op Facebook zullen ze statusupdates kunnen delen, foto’s of tekeningen uploaden, vrienden aanduiden, zaken ‘liken’ (aanduiden dat ze iets leuk vinden) en commentaren posten.

Veiligheid

Internetexperts en Child Focus werden bij de ontwikkeling van de nieuwe site betrokken, zodat een veilige omgeving kan gegarandeerd worden. Als kinderen een profiel aanmaken bijvoorbeeld, worden ouders verwittigd in een mail en een redactieteam zal alle berichten modereren. Wie ongewenste commentaar post, krijgt een waarschuwing en wordt gecensureerd.

Uitsluiten dat een meerderjarige zich als kind voordoet, kan de zender niet. ‘Maar we zijn ervan overtuigd dat we genoeg drempels hebben ingebouwd om misbruik te vermijden’, klinkt het bij de netmanager.

Mediageletterdheid verhogen De nadruk van de site blijft liggen op video’s, games, programma- informatie en creatieve applicaties, maar ze worden voortaan interactiever. Met de nieuwe sociaalnetwerktoepassingen wil Ketnet de mediageletterdheid van kinderen verhogen – een van de opdrachten van de zender in de nieuwe beheersovereenkomst van de VRT. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content