Bekend op Twitter (deel 12) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Joke De Nul.

Naam: Joke De Nul
Twitternaam: @Joke
Twittert sinds: 28 augustus 2008
Aantal volgers: 2965
Volgt zelf: 1213
Tweet: Ik blijf dat een moeilijke vraag vinden: 'Waarom zit jij op Twitter. Waarom zit JIJ op Twitter?

Waarom twittert u?
Joke De Nul: "Goh, dat vind ik een moeilijke vraag. Waarom Twitter ik? Omdat het sterker is dan mezelf of zo? Zoals de meeste mensen ben ik er mee begonnen onder lichte dwang van een vriend. Bij mij was dat @Bramus. In het begin snapte ik niets van Twitter. Ik begreep niet wat ik daar op moest zetten en dacht dat mensen sowieso niet geïnteresseerd zouden zijn in wat ik te vertellen heb. Maar toen had ik eens een rustige periode op mijn werk en ben ik mij in Twitter gaan verdiepen. En toen ontdekte ik dat er eigenlijk heel erg coole mensen op zitten. Mensen die ook een beetje nerdy zijn, mensen waar een hoek af is. Die niet bang zijn om te zeggen wat ze denken. Ondertussen Twitter ik er zelf ook op los."

"Ja, mijn gsmnummer staat ook op Twitter, waar iedereen hem kan zien. Dat is een bewuste keuze. Ik vind het zelf ongelooflijk vervelend als ik mensen moet contacteren en ik vind hun nummer nergens. Daarom dat je het mijne zo kunt zien, en ik heb daar nog geen slechte ervaringen mee gehad, integendeel. In al die jaren dat ik dit telefoonnummer heb, ben ik één keer gebeld geweest door iemand die verkeerd verbonden was, voor de rest bellen alleen mensen mij die mij nodig hebben. Ik ondervind er zelfs veel voordelen van. Ik krijg mensen aan die lijn die mij anders nooit gesproken zouden hebben. Ik kan echt iedereen aanraden om hetzelfde te doen."

Wie volgt u op Twitter?

Joke De Nul: "Mensen uit mijn omgeving. Internationale sterren als Ashton Kutcher of Justin Bieber vind ik gewoon niet zo interessant. Maar als iemand uit Gent laat weten waar er een leuk feestje is vanavond, ben ik daarin geïnteresseerd. Ik wil mensen volgen met wie ik kan communiceren. Die dicht bij mij staan. Zowel fysiek als professioneel. Ik ben ook heel erg geïnteresseerd in radio, dus ik volg ook wat radiomakers. Eigenlijk kun je zeggen dat ik mensen volg die ik wil kennen."

Krijgt u veel respons op Twitter?
Joke De Nul: "Dat valt mee. Het is wel heel erg handig. Ik ben van Gent, als ik bijvoorbeeld naar Antwerpen ga, helpen mijn volgers op Twitter me om wegwijs te geraken. Als ik ergens wil gaan eten vertellen ze me waar de goede restaurantjes zijn. En meer zelfs: er zijn ook mensen die wel mee willen gaan eten. Dan hoef ik daar niet alleen te zitten. Zo leer ik een boel interessante mensen kennen, en dat vind ik waanzinnig leuk." (NC) Volg Joke De Nul op Twitter

Volg Knack op Twitter

Naam: Joke De Nul Twitternaam: @Joke Twittert sinds: 28 augustus 2008 Aantal volgers: 2965 Volgt zelf: 1213 Tweet: Ik blijf dat een moeilijke vraag vinden: 'Waarom zit jij op Twitter. Waarom zit JIJ op Twitter?Waarom twittert u? Joke De Nul: "Goh, dat vind ik een moeilijke vraag. Waarom Twitter ik? Omdat het sterker is dan mezelf of zo? Zoals de meeste mensen ben ik er mee begonnen onder lichte dwang van een vriend. Bij mij was dat @Bramus. In het begin snapte ik niets van Twitter. Ik begreep niet wat ik daar op moest zetten en dacht dat mensen sowieso niet geïnteresseerd zouden zijn in wat ik te vertellen heb. Maar toen had ik eens een rustige periode op mijn werk en ben ik mij in Twitter gaan verdiepen. En toen ontdekte ik dat er eigenlijk heel erg coole mensen op zitten. Mensen die ook een beetje nerdy zijn, mensen waar een hoek af is. Die niet bang zijn om te zeggen wat ze denken. Ondertussen Twitter ik er zelf ook op los." "Ja, mijn gsmnummer staat ook op Twitter, waar iedereen hem kan zien. Dat is een bewuste keuze. Ik vind het zelf ongelooflijk vervelend als ik mensen moet contacteren en ik vind hun nummer nergens. Daarom dat je het mijne zo kunt zien, en ik heb daar nog geen slechte ervaringen mee gehad, integendeel. In al die jaren dat ik dit telefoonnummer heb, ben ik één keer gebeld geweest door iemand die verkeerd verbonden was, voor de rest bellen alleen mensen mij die mij nodig hebben. Ik ondervind er zelfs veel voordelen van. Ik krijg mensen aan die lijn die mij anders nooit gesproken zouden hebben. Ik kan echt iedereen aanraden om hetzelfde te doen."Wie volgt u op Twitter? Joke De Nul: "Mensen uit mijn omgeving. Internationale sterren als Ashton Kutcher of Justin Bieber vind ik gewoon niet zo interessant. Maar als iemand uit Gent laat weten waar er een leuk feestje is vanavond, ben ik daarin geïnteresseerd. Ik wil mensen volgen met wie ik kan communiceren. Die dicht bij mij staan. Zowel fysiek als professioneel. Ik ben ook heel erg geïnteresseerd in radio, dus ik volg ook wat radiomakers. Eigenlijk kun je zeggen dat ik mensen volg die ik wil kennen."Krijgt u veel respons op Twitter? Joke De Nul: "Dat valt mee. Het is wel heel erg handig. Ik ben van Gent, als ik bijvoorbeeld naar Antwerpen ga, helpen mijn volgers op Twitter me om wegwijs te geraken. Als ik ergens wil gaan eten vertellen ze me waar de goede restaurantjes zijn. En meer zelfs: er zijn ook mensen die wel mee willen gaan eten. Dan hoef ik daar niet alleen te zitten. Zo leer ik een boel interessante mensen kennen, en dat vind ik waanzinnig leuk." (NC) Volg Joke De Nul op Twitter Volg Knack op Twitter