Bekend op Twitter (deel 19) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Jo Caudron.

Jo Caudron is de oprichter van The Reference, destijds één van de eerste websitebouwers in België. Hij is een veelgevraagd spreker en adviseur sociale media in tal van grote organisaties.

Naam: Jo Caudron
Twitternaam: @jcaudron Twittert sinds: 2 februari 2008
Aantal volgers: 3.042
Volgt zelf: 359
Tweet: "How Europeans are 'media meshing' with mobile internet http://ow.ly/1cnGn5" 28 april

Waarom twitter u?
Jo Caudron: "Twitter is een nuttig instrument om relevante mensen uit mijn sector te volgen. Ik zie het als een belangrijk nieuwsoverzicht. Naast een informatiekanaal, is Twitter natuurlijk ook een communicatiemiddel. Ik probeer mensen op de hoogte te houden van het veranderend medialandschap."

"Het gros van mijn tweets zijn professioneel. Ik heb er niet zo veel boodschap aan als mensen tweeten hoe lekker hun koffie is, en daarom doe ik dat zelf ook niet. Af en toe laat ik mij wel iets persoonlijks ontglippen, maar dan is dat wel berekend. De persoonlijke tweets die ik post zijn mijn brandmanagement. Dan schrijf ik bijvoorbeeld dat ik op de luchthaven ben, onderweg naar een conferentie. Of dat ik in het paleis ben. Zo'n dingen wil ik dat mijn volgers weten."

Wie volgt u en waarom?

Jo Caudron: "Ik volg ongeveer 350 mensen, en dat is eigenlijk al te veel om alles in het oog te kunnen houden. De mensen die ik volg zijn mensen waar ik iets van kan opsteken. Vooral professionals uit mijn sector dus. De helft daarvan komt uit het buitenland. Ik volg ook enkele persoonlijke kennissen, maar die zitten meestal ook wel in mijn branche."

Krijgt u veel respons op Twitter?
Jo Caudron: "Elk bericht dat ik tweet wordt overgenomen. Ik zie ook een causaal verband tussen het medianieuws op krantenwebsites en mijn tweets. Ik word ook regelmatig gebeld om op de radio een van mijn tweets uit te leggen. Het is wel leuk om te weten dat je niet tegen een blinde muur praat." (NC)

Volg Jo Caudron op Twitter

Volg Knack op Twitter

Jo Caudron is de oprichter van The Reference, destijds één van de eerste websitebouwers in België. Hij is een veelgevraagd spreker en adviseur sociale media in tal van grote organisaties.Naam: Jo Caudron Twitternaam: @jcaudron Twittert sinds: 2 februari 2008 Aantal volgers: 3.042 Volgt zelf: 359 Tweet: "How Europeans are 'media meshing' with mobile internet http://ow.ly/1cnGn5" 28 april Waarom twitter u? Jo Caudron: "Twitter is een nuttig instrument om relevante mensen uit mijn sector te volgen. Ik zie het als een belangrijk nieuwsoverzicht. Naast een informatiekanaal, is Twitter natuurlijk ook een communicatiemiddel. Ik probeer mensen op de hoogte te houden van het veranderend medialandschap." "Het gros van mijn tweets zijn professioneel. Ik heb er niet zo veel boodschap aan als mensen tweeten hoe lekker hun koffie is, en daarom doe ik dat zelf ook niet. Af en toe laat ik mij wel iets persoonlijks ontglippen, maar dan is dat wel berekend. De persoonlijke tweets die ik post zijn mijn brandmanagement. Dan schrijf ik bijvoorbeeld dat ik op de luchthaven ben, onderweg naar een conferentie. Of dat ik in het paleis ben. Zo'n dingen wil ik dat mijn volgers weten." Wie volgt u en waarom? Jo Caudron: "Ik volg ongeveer 350 mensen, en dat is eigenlijk al te veel om alles in het oog te kunnen houden. De mensen die ik volg zijn mensen waar ik iets van kan opsteken. Vooral professionals uit mijn sector dus. De helft daarvan komt uit het buitenland. Ik volg ook enkele persoonlijke kennissen, maar die zitten meestal ook wel in mijn branche." Krijgt u veel respons op Twitter? Jo Caudron: "Elk bericht dat ik tweet wordt overgenomen. Ik zie ook een causaal verband tussen het medianieuws op krantenwebsites en mijn tweets. Ik word ook regelmatig gebeld om op de radio een van mijn tweets uit te leggen. Het is wel leuk om te weten dat je niet tegen een blinde muur praat." (NC) Volg Jo Caudron op TwitterVolg Knack op Twitter