De Leuvense correctionele rechtbank heeft een 38-jarige man uit Aarschot maandag veroordeeld tot 12 maanden cel en een boete van 550 euro omdat hij twee agenten wekenlang provoceerde en beledigde via berichten op Facebook.

De man was op 28 oktober 2009 als bestuurder van een voertuig
betrokken bij een ongeval. Toen de twee agenten ter plaatse kwamen, was hij zichtbaar dronken. Hij stelde zich tegenover hen agressief en bedreigend op.

De man kreeg een proces-verbaal. Toen hij dat ontvangen had, stalkte hij de agenten gedurende een maand via Facebook. Hij werd ook veroordeeld wegens het bewust proberen aanrijden van een vrouwelijke parkeerwachter.

Dat gebeurde in februari 2009 nadat de vrouw tegen hem een retributiebon had uitgeschreven. Ze kon naar eigen zeggen maar net op tijd wegspringen.

Omdat de man al een gevuld strafblad had met veroordelingen voor gelijkaardige feiten was de Leuvense rechter zeer streng voor hem. Hij omschreef de dader als een agressieve, gevaarlijke en asociale persoonlijkheid en noemde een fikse effectieve gevangenisstraf de enige efficiënte manier om recidive te vermijden.

De twee agenten hadden zich burgerlijke partij gesteld en kregen
elk een schadevergoeding van 750 euro. De vrouwelijke parkeerwachter kreeg 500 euro toegewezen.

De Leuvense correctionele rechtbank heeft een 38-jarige man uit Aarschot maandag veroordeeld tot 12 maanden cel en een boete van 550 euro omdat hij twee agenten wekenlang provoceerde en beledigde via berichten op Facebook.De man was op 28 oktober 2009 als bestuurder van een voertuig betrokken bij een ongeval. Toen de twee agenten ter plaatse kwamen, was hij zichtbaar dronken. Hij stelde zich tegenover hen agressief en bedreigend op. De man kreeg een proces-verbaal. Toen hij dat ontvangen had, stalkte hij de agenten gedurende een maand via Facebook. Hij werd ook veroordeeld wegens het bewust proberen aanrijden van een vrouwelijke parkeerwachter. Dat gebeurde in februari 2009 nadat de vrouw tegen hem een retributiebon had uitgeschreven. Ze kon naar eigen zeggen maar net op tijd wegspringen.Omdat de man al een gevuld strafblad had met veroordelingen voor gelijkaardige feiten was de Leuvense rechter zeer streng voor hem. Hij omschreef de dader als een agressieve, gevaarlijke en asociale persoonlijkheid en noemde een fikse effectieve gevangenisstraf de enige efficiënte manier om recidive te vermijden.De twee agenten hadden zich burgerlijke partij gesteld en kregen elk een schadevergoeding van 750 euro. De vrouwelijke parkeerwachter kreeg 500 euro toegewezen.