Afgelopen weekend startte de verkoop van de iPhone 5 in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Australië, Hong Kong, Japan en Singapore. In al deze landen samen werd de smartphone meer dan vijf miljoen keer verkocht. Ook werden er reeds 100 miljoen iOS-toestellen geüpdatet naar het nieuwe iOS 6-besturingssysteem. Dat heeft Apple maandag bekendgemaakt in een persbericht.

Hiermee doet de vijfde generatie van het toestel voorlopig beter dan zijn voorganger, de iPhone 4S. Daarvan gingen tijdens het openingsweekend vier miljoen stuks over de toonbank. Let wel: de iPhone 4S was toen nog niet verkrijgbaar in Hong Kong, Japan en Singapore.

Op basis van de voorverkoop - er werden twee miljoen exemplaren vooraf besteld - hadden vele analisten op Wall Street het toestel hoger ingeschat; de verkoop werd geraamd op 6 tot zelfs 10 miljoen stuks tijdens het eerste weekend. Volgens Apple-CEO Tim Cook is de oorspronkelijke voorraad wél uitverkocht.

In ons land wordt de nieuwe iPhone op vrijdag 28 september officieel gelanceerd, maar volgens ZDNet zal hij pas een dag later daadwerkelijk te koop zijn. (MI)

Afgelopen weekend startte de verkoop van de iPhone 5 in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Australië, Hong Kong, Japan en Singapore. In al deze landen samen werd de smartphone meer dan vijf miljoen keer verkocht. Ook werden er reeds 100 miljoen iOS-toestellen geüpdatet naar het nieuwe iOS 6-besturingssysteem. Dat heeft Apple maandag bekendgemaakt in een persbericht. Hiermee doet de vijfde generatie van het toestel voorlopig beter dan zijn voorganger, de iPhone 4S. Daarvan gingen tijdens het openingsweekend vier miljoen stuks over de toonbank. Let wel: de iPhone 4S was toen nog niet verkrijgbaar in Hong Kong, Japan en Singapore. Op basis van de voorverkoop - er werden twee miljoen exemplaren vooraf besteld - hadden vele analisten op Wall Street het toestel hoger ingeschat; de verkoop werd geraamd op 6 tot zelfs 10 miljoen stuks tijdens het eerste weekend. Volgens Apple-CEO Tim Cook is de oorspronkelijke voorraad wél uitverkocht. In ons land wordt de nieuwe iPhone op vrijdag 28 september officieel gelanceerd, maar volgens ZDNet zal hij pas een dag later daadwerkelijk te koop zijn. (MI)