Apple heeft nog geen datum vastgelegd voor de officiële lancering van de iPad in China. Toch is het toestel al te vinden op de 'grijze' markt van China en Hongkong.

De prijs op de grijze markt ligt wel vijftig procent hoger dan die in de Verenigde Staten, waar het nieuwste snufje van Apple 500 dollar kost.

De Britse krant Financial Times sprak met een verkoper van een winkel in Hongkong waar geïnteresseerden zich een iPad kunnen aanschaffen. Hij merkte op dat de iPad "minder populair" is dan de iPhone.

iPhone

Bij de lancering van de iPhone in 2007 werden er exemplaren aan 8.900 yuan verkocht. Omgerekend is dat 1.300 Amerikaanse dollar wat betekent dat de kopers op de grijze markt het dubbele moesten betalen. Pas twee jaar later lanceerde Apple het toestel in China en Hongkong.

De grijze markt biedt producten aan die niet via de officiële kanalen geïmporteerd of verkocht worden. Vooral in China en Hongkong is die zeer populair.

Sinds de lancering van de iPad zaterdag in de Verenigde Staten, zijn er officieel al 450.000 iPads verkocht.

Apple heeft nog geen datum vastgelegd voor de officiële lancering van de iPad in China. Toch is het toestel al te vinden op de 'grijze' markt van China en Hongkong. De prijs op de grijze markt ligt wel vijftig procent hoger dan die in de Verenigde Staten, waar het nieuwste snufje van Apple 500 dollar kost. De Britse krant Financial Times sprak met een verkoper van een winkel in Hongkong waar geïnteresseerden zich een iPad kunnen aanschaffen. Hij merkte op dat de iPad "minder populair" is dan de iPhone. iPhone Bij de lancering van de iPhone in 2007 werden er exemplaren aan 8.900 yuan verkocht. Omgerekend is dat 1.300 Amerikaanse dollar wat betekent dat de kopers op de grijze markt het dubbele moesten betalen. Pas twee jaar later lanceerde Apple het toestel in China en Hongkong. De grijze markt biedt producten aan die niet via de officiële kanalen geïmporteerd of verkocht worden. Vooral in China en Hongkong is die zeer populair. Sinds de lancering van de iPad zaterdag in de Verenigde Staten, zijn er officieel al 450.000 iPads verkocht.