De verandering is gepland voor woensdag 3.00 uur Belgische tijd en moet ervoor zorgen dat in de toekomst bijna oneindig veel IP-adressen beschikbaar zullen zijn, in plaats van slechts ongeveer 4 miljard nu.

IP-adressen

De nieuwe versie van het internetprotocol voor de toewijzing van adressen heet Internet Protocol versie 6 (IPv6). Het is de opvolger van Internet Protocol versie 4 (IPv4). De update komt er omdat het huidig aantal IP-adressen is uitgeput.

Gebruikers

De overschakeling zal meerdere jaren in beslag nemen. "De meerderheid van de gebruikers zal van dit alles echter niets merken", zegt Leo Vegoda, van Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), dat het systeem van internetadressen beheert. Hij waarschuwt wel voor enkele "ergernissen". (Belga/EE)

De verandering is gepland voor woensdag 3.00 uur Belgische tijd en moet ervoor zorgen dat in de toekomst bijna oneindig veel IP-adressen beschikbaar zullen zijn, in plaats van slechts ongeveer 4 miljard nu. IP-adressen De nieuwe versie van het internetprotocol voor de toewijzing van adressen heet Internet Protocol versie 6 (IPv6). Het is de opvolger van Internet Protocol versie 4 (IPv4). De update komt er omdat het huidig aantal IP-adressen is uitgeput. Gebruikers De overschakeling zal meerdere jaren in beslag nemen. "De meerderheid van de gebruikers zal van dit alles echter niets merken", zegt Leo Vegoda, van Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), dat het systeem van internetadressen beheert. Hij waarschuwt wel voor enkele "ergernissen". (Belga/EE)