Sinds de opening van zijn Twitter-profiel op 28 april, is Hugo Chavez de meest gevolgde Venezolaan op de microblogsite. De Venezolaanse president zoekt nu zelfs werknemers die de vele vragen en berichtjes van zijn 250.000 volgers moeten beantwoorden.

Tien dagen na zijn komst op de microblogsite, heeft Chavez al meer dan 50.000 vragen en berichtjes ontvangen. Om de toestroom aan dringende vragen te kunnen volgen, heeft de president de oprichting van een speciaal door de staat gefinancierd fonds aangekondigd.

Tweehonderd werknemers zullen de boodschappen sorteren die op @chavezcandanga, pseudoniem voor iemand die guitig en driftig is, gepost worden. De voorman van de radicale linkerzijde in Latijns-Amerika ontvangt op zijn profiel vragen over de meest uiteenlopende problemen. Die gaan van gezondheidszorg tot huisvestiging.

Kritiek

Maar niet alle berichtjes zijn even vriendelijk. Volgens Chavez komen 18 procent van de boodschappen uit vijandelijke hoek. Met dergelijke berichten lacht hij en soms stuurt hij zelfs grapjes terug. "Zo'n berichten raken me niet", aldus de president.

Onder die vijanden hoort ook de oppositie. Die vindt het niet kunnen dat Chavez constant zit te twitteren. "Hij zou zich beter bezighouden met staatsproblemen en die oplossen", klinkt het.

Eén miljoen volgers

Volgens het communicatieteam van de president komt er geen einde aan de populariteit van Chavez. Het team voorspelt dat het aantal volgers op Twitter tegen het eind van deze maand de kaap van 1 miljoen zal overschrijden.

Sinds de opening van zijn Twitter-profiel op 28 april, is Hugo Chavez de meest gevolgde Venezolaan op de microblogsite. De Venezolaanse president zoekt nu zelfs werknemers die de vele vragen en berichtjes van zijn 250.000 volgers moeten beantwoorden. Tien dagen na zijn komst op de microblogsite, heeft Chavez al meer dan 50.000 vragen en berichtjes ontvangen. Om de toestroom aan dringende vragen te kunnen volgen, heeft de president de oprichting van een speciaal door de staat gefinancierd fonds aangekondigd. Tweehonderd werknemers zullen de boodschappen sorteren die op @chavezcandanga, pseudoniem voor iemand die guitig en driftig is, gepost worden. De voorman van de radicale linkerzijde in Latijns-Amerika ontvangt op zijn profiel vragen over de meest uiteenlopende problemen. Die gaan van gezondheidszorg tot huisvestiging.Kritiek Maar niet alle berichtjes zijn even vriendelijk. Volgens Chavez komen 18 procent van de boodschappen uit vijandelijke hoek. Met dergelijke berichten lacht hij en soms stuurt hij zelfs grapjes terug. "Zo'n berichten raken me niet", aldus de president. Onder die vijanden hoort ook de oppositie. Die vindt het niet kunnen dat Chavez constant zit te twitteren. "Hij zou zich beter bezighouden met staatsproblemen en die oplossen", klinkt het.Eén miljoen volgers Volgens het communicatieteam van de president komt er geen einde aan de populariteit van Chavez. Het team voorspelt dat het aantal volgers op Twitter tegen het eind van deze maand de kaap van 1 miljoen zal overschrijden.