De websites van het Nederlandse Openbaar Ministerie en de politie zijn vrijdag enkele uren offline geweest. Vermoedelijk gaat het om een cyberaanval van aanhangers van WikiLeaks, uit protest tegen de arrestatie van een 16-jarige Nederlandse hacker.

Dat melden verschillende Nederlandse media. De websites om.nl en politie.nl waren vrijdagochtend niet of amper bereikbaar.

Volgens elsevier.nl maakten de hackers gebruik van een zogenaamde DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). Daarbij worden vanaf verschillende computers zoveel mogelijk verbindingsverzoeken naar een website verstuurd, waardoor de server overbelast geraakt.

Wraak

De cyberaanvallen zijn zeer waarschijnlijk een wraakactie voor de arrestatie van een 16-jarige jongen uit Zoetermeer donderdag.

De jongen heeft intussen bekend dat hij betrokken was bij de cyberaanvallen van enkele dagen geleden op de websites van MasterCard en Visa. Die bedrijven blokkeren donaties aan WikiLeaks, omdat de klokkenluiderssite zwaar onder vuur ligt.

WikiLeaks zelf ontkent betrokken te zijn bij de cyberaanvallen. Julian Assange, de woordvoerder van WikiLeaks, zit momenteel in de gevangenis in Londen.

De websites van het Nederlandse Openbaar Ministerie en de politie zijn vrijdag enkele uren offline geweest. Vermoedelijk gaat het om een cyberaanval van aanhangers van WikiLeaks, uit protest tegen de arrestatie van een 16-jarige Nederlandse hacker. Dat melden verschillende Nederlandse media. De websites om.nl en politie.nl waren vrijdagochtend niet of amper bereikbaar. Volgens elsevier.nl maakten de hackers gebruik van een zogenaamde DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). Daarbij worden vanaf verschillende computers zoveel mogelijk verbindingsverzoeken naar een website verstuurd, waardoor de server overbelast geraakt. Wraak De cyberaanvallen zijn zeer waarschijnlijk een wraakactie voor de arrestatie van een 16-jarige jongen uit Zoetermeer donderdag. De jongen heeft intussen bekend dat hij betrokken was bij de cyberaanvallen van enkele dagen geleden op de websites van MasterCard en Visa. Die bedrijven blokkeren donaties aan WikiLeaks, omdat de klokkenluiderssite zwaar onder vuur ligt. WikiLeaks zelf ontkent betrokken te zijn bij de cyberaanvallen. Julian Assange, de woordvoerder van WikiLeaks, zit momenteel in de gevangenis in Londen.