GUNKtv houdt ermee op

© Belga

Ondermaatse financiële resultaten liggen aan de basis van de stopzetting.

De digitale zender GUNKtv stopt ermee op 31 maart. Dat heeft de raad van bestuur van T.Vgas, het bedrijf achter de zender en een dochteronderneming van Telenet, vrijdag beslist. De stopzetting komt niet als een verrassing; al geruime tijd deden geruchten de ronde over het verdwijnen van de zender.

De gamingwebsite 9Lives blijft wel bestaan, net als het maandblad GUNK Magazine. Beide worden geïntegreerd bij Telenet; de

personeelsleden van de gaming- en printactiviteiten van T.Vgas komen in dienst bij Telenet. De personeelsleden die bij de televisieactiviteiten betrokken zijn, krijgen de mogelijkheid om in te gaan op openstaande vacatures bij Telenet.

Big Brother

GUNKtv ging van start op 1 mei 2009 als jongerenzender met veel aandacht voor games. De zender was een project van Frank Molnar, een ex-deelnemer van het reality-programma “Big Brother”, en Telenet, dat in 2008 een meerderheidsparticipatie had genomen in het bedrijf VGAS van Molnar, waarna de naam van dat bedrijf veranderde in T.Vgas.

Molnar had voor de start van de zender al een programma gepresenteerd onder de naam “GUNKtv”, eerst op TMF en daarna op VT4. Onder meer Ivan Heylen, Dirk Moerman, Jess Donckers, Bert Pollet, Evi Goffin en Margriet Hermans werkten in het verleden voor de zender. LDD-politicus Jurgen Verstrepen presenteert nog elke zondag een talkshow op GUNKtv.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content