Grote Coronastudie: we geven weer vaker hand of zoen

© Reuters

Marissa Mayer, ooit de twintigste werknemer bij Google, maakt de overstap naar Yahoo. Daar wordt ze CEO.

Meer en meer respondenten van de Grote Coronastudie geven aan dat ze iemand buiten hun huishouden een hand of een kus gegeven hebben. Dat zegt de UAntwerpen donderdag. EK-matchen volgen doen we wel nog vooral in beperkte kring.

De 39ste editie van de Grote Coronastudie van UAntwerpen werd dinsdag door net geen 15.000 mensen ingevuld. “Minder deelnemers vinden de weg naar onze enquête”, zegt prof. Philippe Beutels (UAntwerpen), een van de initiatiefnemers. “Het geweldige weer en het naderende ‘rijk der vrijheid’ spelen daarbij uiteraard een rol. Maar toch hopen we dat zoveel mogelijk mensen ons hun ervaringen en meningen nog enkele keren willen delen in het kader van dit citizenscienceproject. Uit de informatie van de huidige 15.000 respondenten kunnen we nog steeds heel veel opsteken.”

Het aantal mensen dat aangeeft recent iemand de hand te hebben geschud of gekust te hebben stijgt. Twee weken geleden was dat 33 procent, deze week gaat het om 39 procent. De groepen die het meest fysiek contact hebben zijn volledig gevaccineerden, jongeren en deelnemers die aangeven dat ze zich waarschijnlijk niet zullen laten inenten.

Met collega’s wordt meestal de afstand nog bewaard: slechts 2 procent gaf een hand, zoen of knuffel aan een collega. Het aantal mensen dat uitsluitend thuiswerkt, daalt: van 37,7 naar 32,7 procent.

77 procent van de Belgen volgt het EK voetbal uitsluitend met leden van het eigen huishouden, blijkt ook nog uit de bevraging. 23 procent zoekt tijdens de matchen het gezelschap van mensen buiten het gezin op. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content