Google geeft toe dat de wagens van Google StreetView via wifi soms volledige mails, url-adressen en paswoorden opvingen. Het bedrijf zegt dat dit onopzettelijk gebeurde. Het betreurt dat de gegevens werden verzameld en wil ze zo snel mogelijk vernietigen.

De StreetView-auto's, die met een camera rondrijden om internetgebruikers een 360°-beeld van straten aan te bieden, maken gebruik van een gps waarop extra functies zijn aangebracht. Deze maken het mogelijk om ook zonder gps-signaal de exacte positie van de wagen te berekenen, door gebruik te maken van draadloze netwerkpunten in de omgeving.

Het StreetView-project lag al eerder onder vuur. Verschillende Europese landen stelden onderzoeken in naar Google wegens de verzamelde Streetview-data. Ook Groot-Brittannië startte gisteren opnieuw een privacy onderzoek. Italië verplicht Google om vanaf nu aan te kondigen dat er in een bepaald gebied zal worden gefilmd. De zoekgigant moet drie dagen van tevoren advertenties plaatsen op de radio en in kranten. Bovendien moeten de gebruikte wagens duidelijk te herkennen zijn als StreetView-auto's.

Google geeft toe dat de wagens van Google StreetView via wifi soms volledige mails, url-adressen en paswoorden opvingen. Het bedrijf zegt dat dit onopzettelijk gebeurde. Het betreurt dat de gegevens werden verzameld en wil ze zo snel mogelijk vernietigen. De StreetView-auto's, die met een camera rondrijden om internetgebruikers een 360°-beeld van straten aan te bieden, maken gebruik van een gps waarop extra functies zijn aangebracht. Deze maken het mogelijk om ook zonder gps-signaal de exacte positie van de wagen te berekenen, door gebruik te maken van draadloze netwerkpunten in de omgeving. Het StreetView-project lag al eerder onder vuur. Verschillende Europese landen stelden onderzoeken in naar Google wegens de verzamelde Streetview-data. Ook Groot-Brittannië startte gisteren opnieuw een privacy onderzoek. Italië verplicht Google om vanaf nu aan te kondigen dat er in een bepaald gebied zal worden gefilmd. De zoekgigant moet drie dagen van tevoren advertenties plaatsen op de radio en in kranten. Bovendien moeten de gebruikte wagens duidelijk te herkennen zijn als StreetView-auto's.