Eerder pompte de technologiereus ook al zo'n 128 miljoen dollar in een installatie voor zonne-energie. Daarmee komt de totale investering van Google in groene projecten op meer dan 350 miljoen dollar.

Volgens Alexis Madrigal van The Atlantic zijn Googles recente investeringen om twee redenen interessant. In de eerste plaats steekt het bedrijf geld in bestaande projecten en niet in onderzoek naar groene energie, terwijl andere technologiebedrijven zoals LG en Samsung aankondigen dat ze dat laatste willen doen. Ten tweede komt het geld van Google.inc, het bedrijf achter de zoekmachine zelf en niet van het groene project van Google.org, de liefdadigheidstak van de technologiereus. Dat betekent dat Google winst wil halen uit de investeringen in groene energie.

Volgens Dallas Kachan, hoofd van Kachan and Co, een onderneming die zich bezighoudt met onderzoek naar en consultancy over groene energie, zou Google zo'n zes procent kunnen terughalen uit zijn investeringen. Al varieert dat percentage natuurlijk van project tot project.

De centen van Google zijn zeker welkom voor de projecten. Sinds de financiële crisis van 2008 is het immers moeilijk om de nodige financiering bijeen te krijgen. Volgens Kachan heeft ook Google belang bij groene elektriciteit, aangezien het bedrijf, na aan personeel, het meest uitgeeft aan energie. (The Atlantic/LV)

Eerder pompte de technologiereus ook al zo'n 128 miljoen dollar in een installatie voor zonne-energie. Daarmee komt de totale investering van Google in groene projecten op meer dan 350 miljoen dollar. Volgens Alexis Madrigal van The Atlantic zijn Googles recente investeringen om twee redenen interessant. In de eerste plaats steekt het bedrijf geld in bestaande projecten en niet in onderzoek naar groene energie, terwijl andere technologiebedrijven zoals LG en Samsung aankondigen dat ze dat laatste willen doen. Ten tweede komt het geld van Google.inc, het bedrijf achter de zoekmachine zelf en niet van het groene project van Google.org, de liefdadigheidstak van de technologiereus. Dat betekent dat Google winst wil halen uit de investeringen in groene energie. Volgens Dallas Kachan, hoofd van Kachan and Co, een onderneming die zich bezighoudt met onderzoek naar en consultancy over groene energie, zou Google zo'n zes procent kunnen terughalen uit zijn investeringen. Al varieert dat percentage natuurlijk van project tot project. De centen van Google zijn zeker welkom voor de projecten. Sinds de financiële crisis van 2008 is het immers moeilijk om de nodige financiering bijeen te krijgen. Volgens Kachan heeft ook Google belang bij groene elektriciteit, aangezien het bedrijf, na aan personeel, het meest uitgeeft aan energie. (The Atlantic/LV)