Het hof van beroep in Brussel bevestigde vorige week dat zoekmachine Google geen foto's of artikels van Frans- of Duitstalige kranten op zijn sites mag publiceren, dit op initiatief van de vereniging van Franstalige en Duitstalige uitgevers.

Google is het daarmee niet eens en bestudeert momenteel het oordeel van de rechtbank om de volgende stappen te bepalen.

"Naar onze mening is het verwijzen naar informatie met korte titels en directe links naar de bron niet alleen legaal, maar moedigt het internetgebruikers ook aan om kranten online te lezen", zo zegt het internetbedrijf. "Dit doorverwijzen is de gangbare praktijk van zoekmachines, Google Nieuws en zowat alles op het internet."

"Wij blijven geëngageerd samenwerken met uitgevers, en wij blijven met hen zoeken naar nieuwe methoden om inkomsten te genereren met het online verspreiden van nieuws", aldus Google.

Het hof van beroep in Brussel bevestigde vorige week dat zoekmachine Google geen foto's of artikels van Frans- of Duitstalige kranten op zijn sites mag publiceren, dit op initiatief van de vereniging van Franstalige en Duitstalige uitgevers. Google is het daarmee niet eens en bestudeert momenteel het oordeel van de rechtbank om de volgende stappen te bepalen. "Naar onze mening is het verwijzen naar informatie met korte titels en directe links naar de bron niet alleen legaal, maar moedigt het internetgebruikers ook aan om kranten online te lezen", zo zegt het internetbedrijf. "Dit doorverwijzen is de gangbare praktijk van zoekmachines, Google Nieuws en zowat alles op het internet." "Wij blijven geëngageerd samenwerken met uitgevers, en wij blijven met hen zoeken naar nieuwe methoden om inkomsten te genereren met het online verspreiden van nieuws", aldus Google.