De zoekmachine Google heeft de dienst Maps vernieuwd. Vanaf nu kunnen gebruikers via de nieuwe grafische optie 'Earth View' ook 3D-objecten op de satellietbeelden bekijken.

Voorheen waren de driedimensionale beelden enkel te zien via Google Earth. Die applicatie moet je eerst installeren op je computer voor je het kan gebruiken. Maar nu volstaat een simpele plug-in voor je internetbrowser om de Earth-weergave in Google Maps te bekijken.

Via de 3D-optie krijgen gebruikers een realistischer beeld van een stad. Ook bergen, oceanen, watervallen en monumenten zijn in drie dimensies te bekijken. Google noemt de nieuwe modus "een belangrijke stap in het huwelijk tussen de diensten Earth en Maps".

Nieuw in Maps is ook de verbeterde versie van 'Street View', waarmee je door specifieke straten kunt bewegen. Vanaf nu is het mogelijk om zogenaamde 'Google Places' in die modus te zien. Daarmee bedoelt Google plaatsen zoals winkels en restaurants waaraan informatie is gekoppeld zoals de openingsuren.

Google Maps startte vijf jaar geleden met het verspreiden van simpele kaarten waarbij de gebruiker voor een normale weergave of satellietbeelden kon kiezen. Vorig jaar kwam daar de modus 'Street View' bij en nu dus 'Earth View'.

De zoekmachine Google heeft de dienst Maps vernieuwd. Vanaf nu kunnen gebruikers via de nieuwe grafische optie 'Earth View' ook 3D-objecten op de satellietbeelden bekijken. Voorheen waren de driedimensionale beelden enkel te zien via Google Earth. Die applicatie moet je eerst installeren op je computer voor je het kan gebruiken. Maar nu volstaat een simpele plug-in voor je internetbrowser om de Earth-weergave in Google Maps te bekijken. Via de 3D-optie krijgen gebruikers een realistischer beeld van een stad. Ook bergen, oceanen, watervallen en monumenten zijn in drie dimensies te bekijken. Google noemt de nieuwe modus "een belangrijke stap in het huwelijk tussen de diensten Earth en Maps". Nieuw in Maps is ook de verbeterde versie van 'Street View', waarmee je door specifieke straten kunt bewegen. Vanaf nu is het mogelijk om zogenaamde 'Google Places' in die modus te zien. Daarmee bedoelt Google plaatsen zoals winkels en restaurants waaraan informatie is gekoppeld zoals de openingsuren. Google Maps startte vijf jaar geleden met het verspreiden van simpele kaarten waarbij de gebruiker voor een normale weergave of satellietbeelden kon kiezen. Vorig jaar kwam daar de modus 'Street View' bij en nu dus 'Earth View'.