Stel u voor: uw koelkast surft even op het internet om uw boodschappen online te bestellen, het bord waaruit u soep aan het eten bent, werkt uw Facebookpagina bij en uw robot vertrekt naar uw werk zodat u zelf de hele dag in uw pyama thuis kunt blijven. Of de lift kunt nemen naar een andere planeet.

Google X
Google heeft een aantal wetenschappers in dienst die deze en 99 andere wilde toekomstdromen proberen te realiseren. Ze werken in een supergeheim laboratorium met de codenaam Google X. Volgens The New York Times hebben een tiental werknemers van Google de jongste tijd in interviews indirect verwezen naar het geheime project. Het gaat om wetenschappers die in het lab werken of om enkele van de zeer weinige werknemers van Google die op de hoogte zijn van het bestaan van Google X.

Tot nu toe heeft nog niemand details bekend gemaakt over het grootste geheim van Google. Google oprichters Sergey Brin en Larry Page zouden allebei betrokken zijn bij het geheime project. Heel wat ideeën waar de wetenschappers van Google X aan werken, zouden uit hun hoofd komen.

Ruimtelift
Eén van de projecten op de lijst zou in ieder geval een ruimtelift zijn. Het gaat om een lift die zonder raket, bijvoorbeeld via een kabel, de ruimte in wordt gestuurd om informatie te verzamelen of om goederen of mensen te vervoeren. De ruimtelift is een toekomstproject dat in Sillicon Valley en bij uitbreiding in de Verenigde Staten al jaren de harten sneller doet kloppen. Google verzamelt op dit ogenblik alle informatie over het project.

Alle grote bedrijven doen aan ontwikkeling, onderzoek en innovatie, maar Google X gaat veel verder dan dat. Het bedrijf dat ooit begon als een revolutionaire nieuwe zoekmachine wil ontdekkingen doen die het leven van de mensen definitief veranderen.

'Speculatieve projecten'
Woordvoerder Jill Hazelbaker van Google weigert elk commentaar op Google X maar zegt wel dat investeren in speculatieve projecten deel uitmaakt van het DNA van Google. 'Het gaat om grote geldsommen, maar al bij al zijn die bescheiden in vergelijking met wat we investeren in onze core business.'

Intussen is wel bekend dat Google een lijstje van 100 projecten probeert te realiseren. De meeste daarvan zijn nog in het stadium van wilde ideeën die in de verste verte niet uitvoerbaar zijn. Toch zou één project nog voor het einde van het jaar uitgerold worden. Google wil niet bekend maken over welk project het gaat. (EE)

Stel u voor: uw koelkast surft even op het internet om uw boodschappen online te bestellen, het bord waaruit u soep aan het eten bent, werkt uw Facebookpagina bij en uw robot vertrekt naar uw werk zodat u zelf de hele dag in uw pyama thuis kunt blijven. Of de lift kunt nemen naar een andere planeet. Google X Google heeft een aantal wetenschappers in dienst die deze en 99 andere wilde toekomstdromen proberen te realiseren. Ze werken in een supergeheim laboratorium met de codenaam Google X. Volgens The New York Times hebben een tiental werknemers van Google de jongste tijd in interviews indirect verwezen naar het geheime project. Het gaat om wetenschappers die in het lab werken of om enkele van de zeer weinige werknemers van Google die op de hoogte zijn van het bestaan van Google X. Tot nu toe heeft nog niemand details bekend gemaakt over het grootste geheim van Google. Google oprichters Sergey Brin en Larry Page zouden allebei betrokken zijn bij het geheime project. Heel wat ideeën waar de wetenschappers van Google X aan werken, zouden uit hun hoofd komen. Ruimtelift Eén van de projecten op de lijst zou in ieder geval een ruimtelift zijn. Het gaat om een lift die zonder raket, bijvoorbeeld via een kabel, de ruimte in wordt gestuurd om informatie te verzamelen of om goederen of mensen te vervoeren. De ruimtelift is een toekomstproject dat in Sillicon Valley en bij uitbreiding in de Verenigde Staten al jaren de harten sneller doet kloppen. Google verzamelt op dit ogenblik alle informatie over het project. Alle grote bedrijven doen aan ontwikkeling, onderzoek en innovatie, maar Google X gaat veel verder dan dat. Het bedrijf dat ooit begon als een revolutionaire nieuwe zoekmachine wil ontdekkingen doen die het leven van de mensen definitief veranderen. 'Speculatieve projecten' Woordvoerder Jill Hazelbaker van Google weigert elk commentaar op Google X maar zegt wel dat investeren in speculatieve projecten deel uitmaakt van het DNA van Google. 'Het gaat om grote geldsommen, maar al bij al zijn die bescheiden in vergelijking met wat we investeren in onze core business.' Intussen is wel bekend dat Google een lijstje van 100 projecten probeert te realiseren. De meeste daarvan zijn nog in het stadium van wilde ideeën die in de verste verte niet uitvoerbaar zijn. Toch zou één project nog voor het einde van het jaar uitgerold worden. Google wil niet bekend maken over welk project het gaat. (EE)