Vier Franse uitgevers dagen het Amerikaanse Google voor de rechtbank omdat die werken blijft digitaliseren zonder hun toestemming.

Bij de zaak zouden er meer dan één miljoen Franse werken betrokken zijn. "Google doet al sinds maanden beloften en gaat gewoon verder met haar digitalisering", zei Antoine Gallimard, baas van de gelijknamige prestigieuze Franse uitgever. De uitgevers Albin Michel, Flammarion en Eyrolles zullen Gallimard vervoegen om een rechtszaak tegen Google aan te spannen.

In december 2009 veroordeelde de correctionele rechtbank in Parijs Google al voor namaak. Toen was het uitgeverij La Martinière en de nationale uitgeversvakbond die de zoekrobot voor de rechtbank hadden gedaagd. Die moest na de uitspraak de boeken van La Martinière uit haar index verwijderen en ging daarop in beroep.

Google verklaarde aan het Franse persagentschap AFP geen officiële reactie te hebben op de verklaring van Antoine Gallimard omdat het nog geen enkele aanwijzing heeft gekregen over de intenties van de uitgevers.

Reader en boekhandel

Op zes jaar tijd digitaliseerde Google al 12 miljoen werken zonder de toestemming van de uitgevers. Het bedrijf heeft de ambitie om ongeveer 40 miljoen werken afkomstig uit heel de wereld te digitaliseren.

De technologiereus is ook van plan om binnenkort een eigen reader op de markt te brengen en een online boekhandel te openen.

Vier Franse uitgevers dagen het Amerikaanse Google voor de rechtbank omdat die werken blijft digitaliseren zonder hun toestemming. Bij de zaak zouden er meer dan één miljoen Franse werken betrokken zijn. "Google doet al sinds maanden beloften en gaat gewoon verder met haar digitalisering", zei Antoine Gallimard, baas van de gelijknamige prestigieuze Franse uitgever. De uitgevers Albin Michel, Flammarion en Eyrolles zullen Gallimard vervoegen om een rechtszaak tegen Google aan te spannen. In december 2009 veroordeelde de correctionele rechtbank in Parijs Google al voor namaak. Toen was het uitgeverij La Martinière en de nationale uitgeversvakbond die de zoekrobot voor de rechtbank hadden gedaagd. Die moest na de uitspraak de boeken van La Martinière uit haar index verwijderen en ging daarop in beroep. Google verklaarde aan het Franse persagentschap AFP geen officiële reactie te hebben op de verklaring van Antoine Gallimard omdat het nog geen enkele aanwijzing heeft gekregen over de intenties van de uitgevers. Reader en boekhandel Op zes jaar tijd digitaliseerde Google al 12 miljoen werken zonder de toestemming van de uitgevers. Het bedrijf heeft de ambitie om ongeveer 40 miljoen werken afkomstig uit heel de wereld te digitaliseren. De technologiereus is ook van plan om binnenkort een eigen reader op de markt te brengen en een online boekhandel te openen.