Studenten met examen op de stakingsdag 30 januari kunnen via de Facebookgroep onder meer een lift of een logeerplaats in hun studentenstad zoeken of aanbieden.

De Vlaamse universiteiten maken geen uitzondering voor examens die moeten worden afgelegd op 30 januari, ook al rijdt er wellicht geen openbaar vervoer. Bij de sommige hogescholen wordt meer souplesse aan de dag gelegd.

De Gentse studentenvertegenwoordiger Joeri Deryckere laat weten dat de Facebookgroep mogelijk een uitweg biedt. "Veel studenten zullen binnenkort wellicht wanhopig op zoek gaan naar een manier om tijdig hun examen bij te wonen", zegt hij. "De rector en de vicerector van de Universiteit Gent lieten alvast weten dat ze die dag hun chauffeurs ter beschikking willen stellen om onfortuinlijke studenten te helpen." (Belga/EE)

Studenten met examen op de stakingsdag 30 januari kunnen via de Facebookgroep onder meer een lift of een logeerplaats in hun studentenstad zoeken of aanbieden. De Vlaamse universiteiten maken geen uitzondering voor examens die moeten worden afgelegd op 30 januari, ook al rijdt er wellicht geen openbaar vervoer. Bij de sommige hogescholen wordt meer souplesse aan de dag gelegd. De Gentse studentenvertegenwoordiger Joeri Deryckere laat weten dat de Facebookgroep mogelijk een uitweg biedt. "Veel studenten zullen binnenkort wellicht wanhopig op zoek gaan naar een manier om tijdig hun examen bij te wonen", zegt hij. "De rector en de vicerector van de Universiteit Gent lieten alvast weten dat ze die dag hun chauffeurs ter beschikking willen stellen om onfortuinlijke studenten te helpen." (Belga/EE)