Maandelijks loggen 687 miljoen gebruikers in op Facebook, heeft de site 'Inside Facebook' berekend. De groei lijkt te af te vlakken. In mei kwamen er slechts 13,9 miljoen bij, terwijl het voorbije jaar er gemiddeld minstens 20 miljoen actieve profielen bij kwamen. In het verleden heeft Facebook al maanden gehad met een mindere aangroei, maar stilaan begint zich een trend af te tekenen. De groei neemt af.

Meer zelfs, in de VS en Canada verloor het gebruikers. In de VS, waar Facebook is opgericht, verloor het bijna 6 miljoen gebruikers en viel het totaal aantal actieve leden terug naar 149,4 miljoen. Canada zag het aantal gebruikers teruglopen naar 16,6 miljoen, een afname van 1,52 miljoen.

Volgens Inside Facebook lijkt het er op dat wanneer Facebook in een land meer dan de helft van de bevolking bereikt, ze aan haar plafond zit. De netwerksite moet zich dus richten op een dichtbevolkte niet-westerse landen zoals Mexico, Brazilië, India, etc... Daar is er nog genoeg potentieel.

In België zit Facebook niet veer meer van die limiet. Daar heeft ze een penetratie van 40 procent. Volgens de analyse-site Socialbakers heeft Facebook in België in mei 4,2 miljoen actieve gebruikers. Dat zijn er ongeveer 94.000 meer dan in april. (SF)

Maandelijks loggen 687 miljoen gebruikers in op Facebook, heeft de site 'Inside Facebook' berekend. De groei lijkt te af te vlakken. In mei kwamen er slechts 13,9 miljoen bij, terwijl het voorbije jaar er gemiddeld minstens 20 miljoen actieve profielen bij kwamen. In het verleden heeft Facebook al maanden gehad met een mindere aangroei, maar stilaan begint zich een trend af te tekenen. De groei neemt af. Meer zelfs, in de VS en Canada verloor het gebruikers. In de VS, waar Facebook is opgericht, verloor het bijna 6 miljoen gebruikers en viel het totaal aantal actieve leden terug naar 149,4 miljoen. Canada zag het aantal gebruikers teruglopen naar 16,6 miljoen, een afname van 1,52 miljoen. Volgens Inside Facebook lijkt het er op dat wanneer Facebook in een land meer dan de helft van de bevolking bereikt, ze aan haar plafond zit. De netwerksite moet zich dus richten op een dichtbevolkte niet-westerse landen zoals Mexico, Brazilië, India, etc... Daar is er nog genoeg potentieel. In België zit Facebook niet veer meer van die limiet. Daar heeft ze een penetratie van 40 procent. Volgens de analyse-site Socialbakers heeft Facebook in België in mei 4,2 miljoen actieve gebruikers. Dat zijn er ongeveer 94.000 meer dan in april. (SF)