In de Verenigde Staten had de sociale netwerksite Facebook vorige week meer bezoekers dan de zoekmachine Google, die tot dan de meest bezochte website van het land was.

Dat blijkt uit cijfers van de onderzoeksfirma Hitwise die de trends in het Amerikaanse internetgebruik waarneemt. Facebook is momenteel goed voor 7,07 procent van het Amerikaanse internetverkeer terwijl Google telt voor 7,04 procent.

De sociale netwerksite haalde Google al eens in tijdens afgelopen Kerst en Nieuwjaar. Ook in het weekend van zes en zeven maart werd Facebook meer bezocht dan de zoekmachine. Maar het is de eerste keer dat Facebook die eerste positie een hele week behoudt.

Groei

De cijfers tonen ook aan dat de sociale netwerksite blijft winnen aan populariteit. Het aantal gebruikers steeg van 200 miljoen in april vorig jaar naar 400 miljoen in februari.

Dat is een stijging van 138 procent terwijl Google amper 9 procent steeg. Hitwise denkt dat het aantal gebruikers van Facebook de komende maanden nog zal stijgen.

In december vorig jaar bleek al dat de Amerikanen gemiddeld zes en een half uur spenderen op sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter.

Zoekfunctie

Dat Facebook meer bezocht wordt dan Google, betekent wel niet dat internetgebruikers via de sociale netwerksite informatie opzoeken.

Daarvoor blijven ze nog steeds trouw aan Google. Maar omdat de Google-zoekfunctie geïntegreerd is in andere sites en programma's, wordt de eigenlijke site niet meer zoveel bezocht.

Samen zijn Facebook en Google goed voor 14 procent van alle internetverkeer in de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten had de sociale netwerksite Facebook vorige week meer bezoekers dan de zoekmachine Google, die tot dan de meest bezochte website van het land was.Dat blijkt uit cijfers van de onderzoeksfirma Hitwise die de trends in het Amerikaanse internetgebruik waarneemt. Facebook is momenteel goed voor 7,07 procent van het Amerikaanse internetverkeer terwijl Google telt voor 7,04 procent. De sociale netwerksite haalde Google al eens in tijdens afgelopen Kerst en Nieuwjaar. Ook in het weekend van zes en zeven maart werd Facebook meer bezocht dan de zoekmachine. Maar het is de eerste keer dat Facebook die eerste positie een hele week behoudt.GroeiDe cijfers tonen ook aan dat de sociale netwerksite blijft winnen aan populariteit. Het aantal gebruikers steeg van 200 miljoen in april vorig jaar naar 400 miljoen in februari. Dat is een stijging van 138 procent terwijl Google amper 9 procent steeg. Hitwise denkt dat het aantal gebruikers van Facebook de komende maanden nog zal stijgen. In december vorig jaar bleek al dat de Amerikanen gemiddeld zes en een half uur spenderen op sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter.ZoekfunctieDat Facebook meer bezocht wordt dan Google, betekent wel niet dat internetgebruikers via de sociale netwerksite informatie opzoeken.Daarvoor blijven ze nog steeds trouw aan Google. Maar omdat de Google-zoekfunctie geïntegreerd is in andere sites en programma's, wordt de eigenlijke site niet meer zoveel bezocht.Samen zijn Facebook en Google goed voor 14 procent van alle internetverkeer in de Verenigde Staten.