Met de belofte van mooi weer, kijken we al vooruit naar de zomer. Dan staan er weer kampeeravonturen en festivals op het programma. Leuk, maar tevens aangelegenheden waarbij je gegarandeerd batterijproblemen krijgt. Wie enigszins culinair is aangelegd, krijgt dit jaar hulp uit enigszins onverwachte hoek: je kookpot!

De Powerpot is gemaakt uit thermo-electrisch materiaal dat gebruik maakt van temperatuursverschillen om elektrische stroom op te wekken. Als je de pot op een vuurtje zet, wordt de bodem bijvoorbeeld veel warmer dan de bovenkant. De stroom die daardoor ontstaat, kan via een USB kabel allerlei apparaten opladen. Hierdoor wordt 'restenergie' nuttig gebruikt.

Dezelfde techniek opent interessante perspectieven voor de toekomst. Een jas met dezelfde capaciteiten, zou het verschil tussen je lichaamstemperatuur en de buitenlucht kunnen omzetten naar stroom. Zo laad je je elektronica op, terwijl je zit, wandelt of staat. Ik ben, dus ik laad op!

Tina Stroobandt / Jusbox.be

Met de belofte van mooi weer, kijken we al vooruit naar de zomer. Dan staan er weer kampeeravonturen en festivals op het programma. Leuk, maar tevens aangelegenheden waarbij je gegarandeerd batterijproblemen krijgt. Wie enigszins culinair is aangelegd, krijgt dit jaar hulp uit enigszins onverwachte hoek: je kookpot! De Powerpot is gemaakt uit thermo-electrisch materiaal dat gebruik maakt van temperatuursverschillen om elektrische stroom op te wekken. Als je de pot op een vuurtje zet, wordt de bodem bijvoorbeeld veel warmer dan de bovenkant. De stroom die daardoor ontstaat, kan via een USB kabel allerlei apparaten opladen. Hierdoor wordt 'restenergie' nuttig gebruikt. Dezelfde techniek opent interessante perspectieven voor de toekomst. Een jas met dezelfde capaciteiten, zou het verschil tussen je lichaamstemperatuur en de buitenlucht kunnen omzetten naar stroom. Zo laad je je elektronica op, terwijl je zit, wandelt of staat. Ik ben, dus ik laad op!Tina Stroobandt / Jusbox.be