Een fascinatie voor lijstjes

© Listsafe

Tien om te zien, de top 30, de tijdloze honderd en hun eindeloze rist consoorten bewijzen het: mensen hebben een universele fascinatie voor lijstjes.

Tien om te zien, de top 30, de tijdloze honderd en hun eindeloze rist consoorten bewijzen het: mensen hebben een schijnbaar universele fascinatie voor lijstjes. Allicht een poging om orde te scheppen in het wereldse kluwen dat ons omringt. Daar speelt Listfave handig op in. Deze website verzamelt de top 10 van alles.

De meest uiteenlopende categorieën (van kunst tot politiek) worden van een bloemlezing voorzien. De 10 minst succesvolle muzikanten, de griezeligste sprookjeshuizen of de raarste psychologische stoornissen? Ze komen allemaal aan bod. Aanvoerder van laatstgenoemd lijstje blijkt het Stendhal-syndroom. Daarbij wordt de nietsvermoedende patiënt zó overrompeld door de schoonheid van kunst, dat hij fysieke ongemakken als duizeligheid, verwarring en flauwvallen ervaart. Ernstige gevallen kampen zelfs met manie en hallucinaties. U weze gewaarschuwd bij uw volgende bezoek aan het MAS!

http://listfave.com/

Tina Stroobandt selecteert vier maal per week een app of site van de dag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content