Details iPad 3 bijna bekend

© Reuters

Apple stelt straks de nieuwe iPad voor. Ondertussen staat het internet bol van de geruchten over hoe die er uit zal zien.

Straks wordt de nieuwe iPad in Californië voorgesteld, maar tot op heden zijn er officieel nog steeds geen details vrijgegeven. Dat past perfect in Apple’s traditie van geheimhouding, net zoals de speculaties op het internet nu eenmaal bij de release van een nieuw Apple-product horen. Hieronder even de belangrijkste geruchten op een rijtje.


Messcherp Retina-scherm

Er wordt verwacht dat het toestel over een zogenaamd ‘Retina-scherm’ zal beschikken. Een Retina-display is een scherm met de scherpste resolutie waarneembaar door het menselijk oog. Het menselijk netvlies kan op een afstand van 30 centimeter maximaal 300 pixels per inch onderscheiden. Apple’s iPhone 4 beschikt al over zo’n scherm.

De nieuwe iPad zou over een schermresolutie van 264 pixels per inch beschikken maar omdat de iPad verder van het gezicht gehouden wordt, is dat voldoende om van een Retina-display te spreken. Het gaat sowieso om een resolutie die dubbel zo scherp is als die van Apple’s vorige tablet.


iPad HD

De iPad 3 zou wel eens iPad HD kunnen heten. Dat schrijft de website CNET. De nieuwe naam zou er komen omdat Apple het Retinascherm extra in de verf wil zetten. De website zegt de informatie te hebben van een ontwikkelaar bij Apple.

Eerder lekte volgens de website MacWorld ook al een screenshot uit van de interne systemen van het accessoirebedrijf Griffin. Dat bedrijf blijkt bezig te zijn met het produceren van een hoes voor een iPad HD.


Even duur als iPad2

De iPad 3 zou maar evenveel kosten als de iPad2, wat betekent dat het goedkoopste model voor zo’n 497 euro te krijgen zou zijn. Dat meldt de website 9to5mac. Volgens hun bronnen zal de iPad 3 in een 16, een 32 en een 64 gigabyte model te krijgen zijn.


Twee keer zoveel RAM-geheugen als iPad 2

De tablet zal volgens website The Verge over een RAM-geheugen van 1 gigabyte beschikken. Dat is dubbel zoveel als zijn voorganger. Daarnaast zou de iPad 3 ook voorzien zijn van een nieuwe dual-core processor met de naam A5X. Het zou gaan om een verbeterde variant van de A5-processor waarover de iPhone 4S beschikt.


Toegang tot 4G-netwerken

Om de lage populariteit van de 3G-modellen van de iPad 2 tegen te gaan zal de iPad 3 toegang hebben tot het snellere 4G netwerk. Dat meldt Reuters. Momenteel is de Wifi-variant van de iPad 2 een pak populairder dan de 3G variant, omdat gebruikers het 3G-netwerk te traag zouden vinden om in een abonnement te investeren.


Nieuwe Apple TV

Volgens de website 9to5mac zou Apple samen met de nieuwe iPad ook een nieuw model van Apple TV voorstellen. Het apparaat zou over een snellere processor beschikken dan vorige modellen en mogelijk zelfs over een speciale dual-core A5X chip. Die chip is nodig om films met een kwaliteit van 1080p te kunnen streamen. Volgens een ander gerucht wordt samen met de nieuwe Apple TV ook een nieuwe 1080p filmservice van iTunes gelanceerd.

De release van de nieuwe toestellen wordt de grote vuurdoop voor de nieuwe baas van Apple, Tim Cook. Hij volgde Steve Jobs op na diens dood vorig jaar. Al heeft hij, los van schandalen rond de arbeidstoestanden in de Chinese fabrieken, weinig om zich zorgen over te maken. De aandelenkoers van Apple, die onlangs nog tot een recordhoogte steeg, schoot meteen na de aankondiging opnieuw de hoogte in. (PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content