Shaoxing, een stad in het oosten van China, is de wereldhoofdstad van de cyberspionage. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse bedrijf voor internetbeveiliging Symantec.

Symantec ontdekte dat het aantal cyberaanvallen vanuit China veel hoger ligt dan gedacht. Maar liefst 28,2 procent van die e-mails zijn afkomstig uit het land. Daarvan wordt er 21,3 procent verstuurd vanuit de stad Shaoxing.

De favoriete doelwitten van de hackers zijn mensenrechtenactivisten en defensiesystemen van Aziatische landen. Symantec suggereert daarom dat de Chinese staat mogelijk betrokken is bij de activiteiten van de hackers.

Cyberaanvallen

Hackers versturen e-mails met daarin legaal lijkende bijlagen en documenten. Als de ontvanger op zo'n link klikt, verkrijgt de hacker toegang tot het systeem van de gebruiker. Zo kunnen ze tal van gegevens verkrijgen van individuen en bedrijven.

Roemenië volgt China met 21,2 procent verstuurde spammails. Op de derde plaats staan de Verenigde Staten gevolgd door Taiwan en Groot-Brittannië. Samen zijn ze goed voor 12 procent van de cyberaanvallen.

Symantec traceerde 12 miljard e-mails en slaagde er zo in om de registratienummers of IP-adressen van persoonlijke computers van de hackers te registreren.

Shaoxing, een stad in het oosten van China, is de wereldhoofdstad van de cyberspionage. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse bedrijf voor internetbeveiliging Symantec. Symantec ontdekte dat het aantal cyberaanvallen vanuit China veel hoger ligt dan gedacht. Maar liefst 28,2 procent van die e-mails zijn afkomstig uit het land. Daarvan wordt er 21,3 procent verstuurd vanuit de stad Shaoxing. De favoriete doelwitten van de hackers zijn mensenrechtenactivisten en defensiesystemen van Aziatische landen. Symantec suggereert daarom dat de Chinese staat mogelijk betrokken is bij de activiteiten van de hackers. Cyberaanvallen Hackers versturen e-mails met daarin legaal lijkende bijlagen en documenten. Als de ontvanger op zo'n link klikt, verkrijgt de hacker toegang tot het systeem van de gebruiker. Zo kunnen ze tal van gegevens verkrijgen van individuen en bedrijven. Roemenië volgt China met 21,2 procent verstuurde spammails. Op de derde plaats staan de Verenigde Staten gevolgd door Taiwan en Groot-Brittannië. Samen zijn ze goed voor 12 procent van de cyberaanvallen. Symantec traceerde 12 miljard e-mails en slaagde er zo in om de registratienummers of IP-adressen van persoonlijke computers van de hackers te registreren.