De winkels beschikten niet over de nodige handelslicenties. Drie andere winkels die het Apple logo gebruiken zonder toestemming van het concern werden onderzocht, maar beschikten volgens de krant Dushi Shibao wel over de nodige toelatingen.

Het onderzoek naar de winkels kwam er een week nadat de blog "BirdAbroad" foto's gepost had van Apple winkels, die op het eerste gezicht als twee druppels water op de originele Apple stores leken, compleet met acryl trap en medewerkers in Apple-uniform. Zelfs het personeel was ervan overtuigd dat ze voor de Amerikaanse elektronicagigant werkten.

Maar bij nader onderzoek bleken de winkels amateuristisch afgewerkt te zijn en stond de naam 'Apple store' vermeld op het uithangbord. "Apple zet nooit 'Apple store' op zijn uithangborden, enkel het logo", schreef de blog.

Apple's netwerk van meer dan 900 winkels kon niet langer aan de vraag voldoen, waardoor Chinezen zich richtten tot niet-erkende verkopers. (Belga/TE)

De winkels beschikten niet over de nodige handelslicenties. Drie andere winkels die het Apple logo gebruiken zonder toestemming van het concern werden onderzocht, maar beschikten volgens de krant Dushi Shibao wel over de nodige toelatingen. Het onderzoek naar de winkels kwam er een week nadat de blog "BirdAbroad" foto's gepost had van Apple winkels, die op het eerste gezicht als twee druppels water op de originele Apple stores leken, compleet met acryl trap en medewerkers in Apple-uniform. Zelfs het personeel was ervan overtuigd dat ze voor de Amerikaanse elektronicagigant werkten. Maar bij nader onderzoek bleken de winkels amateuristisch afgewerkt te zijn en stond de naam 'Apple store' vermeld op het uithangbord. "Apple zet nooit 'Apple store' op zijn uithangborden, enkel het logo", schreef de blog. Apple's netwerk van meer dan 900 winkels kon niet langer aan de vraag voldoen, waardoor Chinezen zich richtten tot niet-erkende verkopers. (Belga/TE)