Street View is al gelanceerd, met succes, in de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Spanje, Australië, en Japan. In België hebben we er even op moeten wachten, omdat dit voorjaar bleek dat de wagens van Google niet alleen foto's maken, maar ook wifinetwerken in kaart brengen. Dat trok de aandacht van de Privacycommissie, die een onderzoek startte.

Ook in andere landen is er al protest geuit tegen de toepassing, omdat ze de privacy van haar inwoners zou schaden. Street View laat namelijk straatbeelden zien, waarop soms herkenbare personen in een beschamende situatie staan. Daarom heeft Google nu een toepassing ontwikkeld waarin het makkelijker wordt om foto's te laten verwijderen. (RDM)

Street View is al gelanceerd, met succes, in de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Spanje, Australië, en Japan. In België hebben we er even op moeten wachten, omdat dit voorjaar bleek dat de wagens van Google niet alleen foto's maken, maar ook wifinetwerken in kaart brengen. Dat trok de aandacht van de Privacycommissie, die een onderzoek startte.Ook in andere landen is er al protest geuit tegen de toepassing, omdat ze de privacy van haar inwoners zou schaden. Street View laat namelijk straatbeelden zien, waarop soms herkenbare personen in een beschamende situatie staan. Daarom heeft Google nu een toepassing ontwikkeld waarin het makkelijker wordt om foto's te laten verwijderen. (RDM)