De nieuwe MacBook Air-modellen worden gezien als de volgende generatie MacBooks. Jobs gaat ervan uit dat binnenkort alle laptops er zo zullen uitzien. Hij spreekt over het huwelijk tussen wat Apple leerde van gegevensverwerking op computers en mobiele toepassingen. Net zoals de iPad zal de Air geen harde schijf hebben en werken op flashgeheugen.

Volgens analisten geeft Apple hiermee een sterk signaal aan de industrie. Het bedrijf laat zien dat ze nog steeds actief zijn in de computerwereld en hieraan nog veel geld kunnen verdienen.

Van de nieuwe laptop zijn er twee modellen verkrijgbaar. De 13,3 inch-versie weegt 1,32 kg, het 11,6 inch-exemplaar slechts 1,06 kg en beide modellen zijn maar 0,3 cm dik op het smalste punt en 1,7 cm op het breedste. De batterij van het kleine model gaat vijf uur mee, de grotere MacBook houdt het iets langer vol. Zeven uur om precies te zijn, in slaapstand zelfs 30 dagen.

Het prijskaartje schommelt tussen de 999 en 1599 euro, afhankelijk van de grootte van het model en het werkgeheugen.

Eigen softwarewinkel

Apple kondigde ook aan dat het nieuwe besturingssysteem Mac OS X Lion deze zomer verschijnt. Het heeft een Mac App Store waarmee gebruikers software en games kunnen downloaden. Het scherm zal lijken op dat van de iPad, iPhone en iPod Touch, als een pagina verzamelde apps. De bètaversie is al gratis beschikbaar.

De nieuwe MacBook Air-modellen worden gezien als de volgende generatie MacBooks. Jobs gaat ervan uit dat binnenkort alle laptops er zo zullen uitzien. Hij spreekt over het huwelijk tussen wat Apple leerde van gegevensverwerking op computers en mobiele toepassingen. Net zoals de iPad zal de Air geen harde schijf hebben en werken op flashgeheugen. Volgens analisten geeft Apple hiermee een sterk signaal aan de industrie. Het bedrijf laat zien dat ze nog steeds actief zijn in de computerwereld en hieraan nog veel geld kunnen verdienen. Van de nieuwe laptop zijn er twee modellen verkrijgbaar. De 13,3 inch-versie weegt 1,32 kg, het 11,6 inch-exemplaar slechts 1,06 kg en beide modellen zijn maar 0,3 cm dik op het smalste punt en 1,7 cm op het breedste. De batterij van het kleine model gaat vijf uur mee, de grotere MacBook houdt het iets langer vol. Zeven uur om precies te zijn, in slaapstand zelfs 30 dagen. Het prijskaartje schommelt tussen de 999 en 1599 euro, afhankelijk van de grootte van het model en het werkgeheugen. Eigen softwarewinkel Apple kondigde ook aan dat het nieuwe besturingssysteem Mac OS X Lion deze zomer verschijnt. Het heeft een Mac App Store waarmee gebruikers software en games kunnen downloaden. Het scherm zal lijken op dat van de iPad, iPhone en iPod Touch, als een pagina verzamelde apps. De bètaversie is al gratis beschikbaar.