"Apple houdt de locatie van uw iPhone niet bij. Apple heeft dat nooit gedaan en heeft geen plannen om dat te doen."

Na een week van pijnlijke stilte reageert Apple zeer uitgesproken op de commotie die is ontstaan na berichten over iPhones die de locatie van gebruikers registreren. Het is bijna nooit gezien dat Apple reageert op kritiek op één van zijn producten.

Zendmasten
"De iPhone lokaliseert draadloze netwerken en zendmasten in je buurt zodat je iPhone snel je locatie kan terugvinden. Dat doen we voor de gebruiker zelf, als hij wil weten waar hij is. Je locatie berekenen aan de hand van een GPS-signaal kan minutenlang duren of zelfs helemaal niet werken als de gebruiker zich in een kelder bevindt. De draadloze netwerken en zendmasten in je buurt bijhouden, is niet hetzelfde als je exacte locatie bijhouden. Sommige van die zendmasten kunnen 100 kilometer van de iPhone verwijderd zijn."

Apple ontvangt deze gegevens naar eigen zeggen anoniem, en kan dus haar gebruikers niet opsporen. Het bedrijf ontkent niet dat deze gegevens tot een jaar kunnen worden bijgehouden, maar ze geven wel toe dat dit onnodig is. "Dit komt door een fout in het systeem, in onze volgende software-update zal dit opgelost zijn." (NC)

"Apple houdt de locatie van uw iPhone niet bij. Apple heeft dat nooit gedaan en heeft geen plannen om dat te doen."Na een week van pijnlijke stilte reageert Apple zeer uitgesproken op de commotie die is ontstaan na berichten over iPhones die de locatie van gebruikers registreren. Het is bijna nooit gezien dat Apple reageert op kritiek op één van zijn producten. Zendmasten "De iPhone lokaliseert draadloze netwerken en zendmasten in je buurt zodat je iPhone snel je locatie kan terugvinden. Dat doen we voor de gebruiker zelf, als hij wil weten waar hij is. Je locatie berekenen aan de hand van een GPS-signaal kan minutenlang duren of zelfs helemaal niet werken als de gebruiker zich in een kelder bevindt. De draadloze netwerken en zendmasten in je buurt bijhouden, is niet hetzelfde als je exacte locatie bijhouden. Sommige van die zendmasten kunnen 100 kilometer van de iPhone verwijderd zijn." Apple ontvangt deze gegevens naar eigen zeggen anoniem, en kan dus haar gebruikers niet opsporen. Het bedrijf ontkent niet dat deze gegevens tot een jaar kunnen worden bijgehouden, maar ze geven wel toe dat dit onnodig is. "Dit komt door een fout in het systeem, in onze volgende software-update zal dit opgelost zijn." (NC)